Bankacılık krizi işlemedi: İsviçre Merkez Bankası’ndan faiz artışı

Bankacılık krizi işlemedi: İsviçre Merkez Bankası’ndan faiz artışı

İsviçre Merkez Bankası, ülkenin en büyük bankalarından Credit Suisse ile bankacılık sektöründe yaşanan son krizlere karşın politika faizini 50 baz puan artırarak yüzde 1,5'e çıkardı.

İsviçre Merkez Bankası’ndan (SNB) yapılan açıklamada, politika faizinin 50 baz artırılarak yüzde 1'den yüzde 1,5'e çıkarıldığı duyuruldu. Böylece analist beklentileri ile uyumlu hareket eden SNB, enflasyon baskısında politika faizini art arda 4. kez artırmış oldu.

‘GEREKİRSE DÖVİZE MÜDAHALE EDERİZ’

Enflasyonist baskıdaki yenilenen artışa karşı koymak için ek parasal sıkılaştırmanın devreye alındığı belirtilen SBN’nin açıklamasında, orta vadede fiyat istikrarını sağlamak için daha fazla faiz artışı yapıldığı kaydedildi. Açıklamada, gerekmesi halinde SNB'nin döviz piyasasına müdahale etmeye devam etme niyetine de yer verildi.

Bu yıl için enflasyon tahminini yüzde 2,6 olarak duyuran SBN, enflasyonun 2024'te yüzde 2’ye gerileyeceği tahmininde bulunuyor. Bu arada, SNB'nin faiz artırmasının ardından İsviçre frangı genel olarak güçlenirken, İsviçre'nin 2 yıllık tahvil faizi yüzde 1,173 ile bir haftanın en yüksek seviyesine çıktı.

UBS BANKAYI SATIN ALIYOR

İsviçre merkezli Credit Suisse'teki güven krizi, küresel finans piyasalarında şok dalgaları yaratırken, UBS, 260 milyar dolara varan devlet ve merkez bankası desteğiyle 19 Mart'ta Credit Suisse'i 3 milyar franga satın alacağını duyurmuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN