Bebeğini 56 yıl karnında taşıdı, aldırmak isteyince öldü! Akıllara durgun veren olay, tıp dünyasında nadir görülüyor

Bebeğini 56 yıl karnında taşıdı, aldırmak isteyince öldü! Akıllara durgun veren olay, tıp dünyasında nadir görülüyor

Tıp tarihinde bugüne kadar 300 vaka görülen 'taşlaşmış bebek' olayı son olarak Brezilya ve Çin'de görüldü. On yıllarca önce hamile kalan kadınlar, ölü bebeklerini karnında taşıdı. İşte detaylar...

Çin'de karın ağrısı nedeniyle hastaneye giden 91 yaşındaki kadının hamile olduğu ortaya çıktı. 56 yıl önce hamile kaldığını belirten kadın, bebeğinin henüz 3 aylıkken öldüğünü söyledi. Maddi yetersizliklerden dolayı fetüsü aldıramayan kadın, 56 yıl boyunca ölü çocuğunu karnında taşıdı.

Brezilya medyasına yansıyan haberlerde ise benzer bir gelişme kayıtlara geçti. 81 yaşındaki 7 çocuk annesi Daniela Almeida Vera, hastalığı nedeniyle hastaneye götürüldü. Ayakta bile duramayacak durumda olan kadın tedaviye alındı.

taslasmis-bebek-nedir-nasil-meydana-gelir-belirtileri-neler-4.jpg

TAŞ BEBEK TESPİT EDİLDİ, SAATLER İÇİNDE ÖLDÜ

Milliyet'te yer alan habere göre, yapılan incelemeler sonucunda Daniela Almeida Vera'nın vücudunda 56 yıllık bir bebek keşfedildi. 3 boyutlu taramalarda net olarak görülen taşlaşmış bebek, normal şartlarda 1968 yılında dünyaya gelecekti. Tıp dünyasında litopedion olarak da adlandırılan fetüsün alınması için ameliyata alınan Daniela Almeida Vera, ameliyattan sağ çıkamadı ve hayatını kaybetti.

taslasmis-bebek-nedir-nasil-meydana-gelir-belirtileri-neler-1.jpg

BUGÜNE KADAR 300 VAKA KAYITLARA GEÇTİ

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Daniela Almeida Vera'nın kızı, "Doktora gitmeyi sevmiyordu, hastanelerden korkuyordu" dedi ve ailecek çok üzgün olduklarını ifade etti.

Öte yandan dünya tarihinde Daniela Almeida Vera ve Çinli kadın gibi benzer şekilde ölü ve taşlaşmış bebeklerini taşıyan toplamda 300 kişi şimdiye kadar kayıtlara geçti.

taslasmis-bebek-nedir-nasil-meydana-gelir-belirtileri-neler-2.jpg

taslasmis-bebek-nedir-nasil-meydana-gelir-belirtileri-neler-3.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN