Biden yönetimiyle Taliban arasında üst düzey temas

Biden yönetimiyle Taliban arasında üst düzey temas

CIA Direktörü William J. Burns'ün pazartesi günü Kabil'de Taliban'ın fiili lideri Birader'le gizlice görüştüğü ortaya çıktı. Görüşme, Afganistan'daki tahliyelerin 31 Ağustos'a kadar tamamlanması operasyonunun başarısızlığının gölgesinde geçti.

Taliban'ın yönetimi ele geçirdiği Afganistan'da kaos hüküm sürüyor. Tahliyelerin 31 Ağustos'a kadar tamamlanması operasyonu ise başarısızlığa doğru ilerlerken Biden yönetiminden yeni bir adım geldi.

The Washington Post gazetesi, CIA Direktörü William J. Burns'ün pazartesi günü Kabil'de Taliban'ın fiili lideri Abdülgani Birader'le gizlice görüştüğünü duyurdu. Bunun, İslamcı örgütün Afganistan başkentini silah zoruyla ele geçirmesinden beri Joe Biden yönetimiyle arasındaki en üst düzey yüz yüze görüşme olduğu belirtildi.

TALİBAN ABD ASKERİNİN AFGANİSTAN'DA KALMASINI REDDETTİ

Dün Taliban Sözcüsü Süheyl Şahin, Sky News'e verdiği mülakatta, tahliyelerin 31 Ağustos sonrasına uzatılmasını ve bunun için bir miktar ABD askerinin Afganistan'da kalmaya devam etmesini reddetmişti.

JOHNSON BIDEN'DAN SÜREYİ UZATMASINI İSTEYECEK

G7 (ABD, Britanya, Kanada, Fransa, Almanya, İtalya, Japonya) liderlerinin Afganistan krizini ele almak için bugün sanal toplantı düzenlemesi öncesi, Britanya Başbakanı Boris Johnson'ın ABD Başkanı Joe Biden'dan mühleti uzatmasını isteyeceği basına yansımıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN