Biden zehirli olmadığını göstermek için su içti

Biden zehirli olmadığını göstermek için su içti

Ohio'da bir yıl önce kimyasal madde taşıyan trenin raydan çıkarak infilak ettiği East Palestine bölgesini ziyaret eden Biden, suyun zehirli olmadığını kanıtlamak adına kameralar önünde su içti.

ABD'nin Ohio eyaletinin East Palestine bölgesi, geçen yıl tren kazasından yayılan kimyasallardan etkilendi. Bölgede yaşayanlarda baş ağrısı, göz yanması, öksürük ve halsizlik gibi şikayetler ile hayvan ölümlerine rastlanıldığı konuşuluyordu.

BİDEN'DAN ZİYARET

Reuters haber ajansının aktardığına göre, ABD Başkanı Joe Biden, bir halk sağlığı ve çevre krizinin yaşandığı bölgeye kazanın yaşandığı günden bu yana yaptığı ilk ziyarette, kazanın yaşandığı ve halkı evlerinden ayrılmak durumunda kaldığı kaza bölgesini gezdi. Trenin raydan çıktığı ve kimyasalların doğaya karıştığı zamandan bu yana pek çok kişinin döküntü, nefese alma sorunları ve diğer rahatsızlıklardan mustarip olduğu ifade edildi.

1kapak-003.jpg

Biden, burada yaptığı açıklamada, yaşanan olayın 'yüzde 100 önlenebilecek bir açgözlülük eylemi' olduğunu söyledi. Demiryollarına daha fazla önlem almaları için baskı yaptıklarını anlatan ABD Başkanı Biden, "Norfolk Southern, sorumluluğunu yerine getiremedi" dedi.

SUDA KİRLİLİK RASTLANMADI

Öte yandan, Biden'ın ziyareti sırasında bazı Cumhuriyetçiler ve bölgede yaşayan kişiler, ABD Başkanı'nı bölgeyi daha önce ziyaret etmediği için eleştirdi. Biden'ın konvoyu kasabada eylemcilerin yanından geçerken bir kişinin, "Bir yıl geç kaldınız" dediği duyuldu.

Biden, kasabadaki bir mum mağazasını da ziyaret etti. Biden, burada bir bardak yerel musluk suyu ve bir bardak kahve içti. ABD Çevre Koruma Ajansı yöneticisi Michael Regan, basına yaptığı açıklamada, ajansın kuyulardaki suyu ve belediye suyunu izlediğini ve 'trenin raydan çıkması sebebiyle yüksek kirlilik seviyelerine rastlanmadığını' söyledi.

ABD'DEKİ TREN KAZASI

3 Şubat 2023'te Norfolk Southern'e ait kimyasal madde taşıyan 150 vagonlu trenin 50 vagonunun raydan çıkarak infilak etti. Kaza, Ohio eyaletindeki East Palestine kasabası bölgesinde gerçekleşti.

Trenin taşıdığı kimyasal maddeler kazanın ardından havaya, suya ve toprağa karıştığı belirtildi.

AKILLARA TÜRKİYE'DEKİ ÖRNEĞİ GETİRDİ

Çernobil'deki nükleer santral patlamasından sonra radyasyondan Karadeniz Bölgesi de olumsuz etkilenmişti. Patlama sonrası, bölgede önemli üretim alanına sahip çay ve fındık tüketimine yönelik birçok endişe doğmuştu. Dönemin Sanayi ve Ticaret Bakanı Cahit Aral, halka "içiniz rahat olsun" mesajı vermek için kamera önünde çay içmişti.

Aral, 1 Kasım 2011 tarihinde kalp yetmezliğinden hayatını kaybetti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN