Blinken insani aranın uzatılmasını görüşmek için İsrail’de

Blinken insani aranın uzatılmasını görüşmek için İsrail’de

Gazze'de geçici ateşkesin son saatlerine girilirken ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Gazze'deki savaşın sonlandırılması, "insani aranın" uzatılması ve Gazze’ye yönelik insani yardımları görüşmek üzere İsrail'e geldi.

İsrail ile Hamas arasında 24 Kasım'da başlayan 4 günlük insani aranın sona ermesine saatler kala 2 gün daha uzatılması kararı verilmişti. Ateşkesin son saatlerine yaklaşılırken ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, "insani aranın" uzatılmasını ve Gazze’ye yönelik insani yardımları görüşmek üzere İsrail'e geldi.

Blinken’ın İsrailli yetkililerle Gazze’de varılan “insani ara”, Hamas’ın elindeki esirlerin serbest bırakılması ve Gazze’ye yönelik yardımları görüşmesi bekleniyor. Blinken’ın İsrail temaslarının ardından Ortadoğu turuna devam etmesi öngörülüyor.

Türkiye saatiyle bu sabah 08.00'de dolması beklenen "insani aranın" uzatılması için müzakereler sürüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN