BM, Gazze’deki çocuklar için acil yardım çağrısında bulundu: Bölgedeki insani durum giderek kötüleşiyor

BM, Gazze’deki çocuklar için acil yardım çağrısında bulundu: Bölgedeki insani durum giderek kötüleşiyor

Birleşmiş Milletler, Gazze'de yetersiz beslenme nedeniyle her ay ortalama 4 bin çocuğun tedaviye alındığını açıkladı. Temmuz ayından itibaren, 5 yaş altı 346 bin çocuğun 151 bini sağlık taramasına tabi tutuldu.

Birleşmiş Milletler, Gazze'de yetersiz beslenme nedeniyle ciddi bir sağlık krizi yaşandığını duyurdu. Bölgede 5 yaş altı 346 bin çocuktan 151 bininin yetersiz beslenme nedeniyle sağlık taramasına alındığı belirtilirken, temmuz ayından itibaren her ay tedaviye alınan çocuk sayısının 4 bini geçtiği vurgulandı.

BM Sözcüsü Stephane Dujarric, günlük basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bölgedeki insani yardım ortaklarının un dağıtımı yaptığını kaydeden Dujarric, her aileye stoklar yenilendikçe 25 kilogram un vermeye çalıştıklarını belirtti.

Dujarric, Deyir Balah'da 25 kilogram unun fiyatının 280 dolar civarına çıktığına işaret ederek, "Gazze'ye derhal daha fazla gıda yardımı yapılması, derinleşen açlıkla müdahale için kritik öneme sahip." vurgusunda bulundu.

Gazze'de 5 yaş altı 346 bin çocuktan 151 bininin yetersiz beslenme için sağlık taramasından geçirildiğini ifade eden Dujarric, temmuz ayından bu yana yetersiz beslenme nedeniyle tedaviye alınan çocuk sayısının her ay 4 bini geçtiğini bildirdi.

Dujarric, BM ve ortaklarının çocuklara tamamlayıcı besin ulaştırmaya devam ettiğine dikkati çekerek, tüm engellemelere rağmen 146 bin çocuğa ulaşabildiklerini bildirdi.

UNRWA ÇALIŞANLARINA İLİŞKİN İDDİALAR

New York Times gazetesinde BM Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansına (UNRWA) bağlı 24 çalışanın "militan gruplarla" bağlantısı olduğu iddia edilmesine ilişkin ise Dujarric, haberi gördüklerini belirtti.

Dujarric, "İlginç olan şu ki, İsrailli yetkililer söz konusu iddiaları UNRWA ile değil de New York Times'la paylaşmış." değerlendirmesini yaptı.

UNRWA'nın da BM Genel Sekreteri'nin de bu konularda kararlı bir tutum sergilediğini anımsatan Dujarric, kendilerine bir bilgi verilmediğini kaydetti.

Dujarric, basın üzerinden bu tür hamlelerin ise çok etkili olmadığını dile getirdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN