Boeing 737 Max üretiminde skandal: Otel kartı ve sıvı sabun kullanmışlar

Boeing 737 Max üretiminde skandal: Otel kartı ve sıvı sabun kullanmışlar

Federal Havacılık İdaresi (FAA) tarafından yapılan bir denetim Boeing 737 Max jetlerinin üretimindeki skandalı ortaya çıkardı. Denetimde Boeing ve ana tedarikçisi Spirit AeroSystems'in 737 Max jet üretim süreçlerinde ciddi uyumsuzluklar tespit edildi. Ayrıca Spirit AeroSystems'ın kapı contasını kontrol etmek için otel kartı ve contaları yağlamak için sıvı sabun kullanması da denetimde ortaya çıktı.

Federal Havacılık İdaresi (FAA) tarafından yapılan altı haftalık bir denetimde Boeing 737 Max jetlerinin üretiminde düzinelerce sorun tespit edildi. Bu sorunlar arasında, Spirit AeroSystems'ın kapı contasını kontrol etmek için otel kartı ve contaları yağlamak için sıvı sabun kullanması da yer aldı.

Denetimde Boeing ve ana tedarikçisi Spirit AeroSystems'in 737 Max jet üretim süreçlerinde ciddi uyumsuzluklar da tespit edildi. Denetim, Alaska Havayolları'na ait bir 737 Max 9 uçağında kapı panelinin patlaması sonrası başlatıldı ve FAA, Boeing ile Spirit AeroSystems'ın kalite kontrol standartlarına uygun hareket etmediği çok sayıda örneği belgeledi.

97 UYUMSUZLUK VAKASI RAPORLANDI

New York Times'ta yer alan habere göre Boeing, denetimlerin 56'sını geçerken, 33'ünde başarısız oldu ve toplamda 97 uyumsuzluk vakası raporlandı. Spirit AeroSystems'a odaklanan bölümde ise 13 ürün denetimi gerçekleştirildi, altısı geçer not alırken yedisi başarısızlıkla sonuçlandı. Bu incelemelerde, Spirit'teki teknisyenlerin kapı contalarını kontrol etmek için otel anahtar kartları kullandıkları ve contaları yağlamak için sıvı sabun kullandıkları gibi uygunsuz uygulamalar tespit edildi.

Bu bulgular, Boeing ve Spirit AeroSystems'in kalite kontrol ve üretim süreçlerinde ciddi revizyonlar yapması gerektiğini gösteriyor.

FAA BOEİNG'E 90 GÜN SÜRE VERDİ

FAA, Boeing'e kalite kontrol iyileştirmelerine yönelik bir plan geliştirmesi için 90 gün süre verdi. Boeing CEO'su Dave Calhoun, denetim bulgularına atıfta bulunarak gerekli düzeltmelerin yapılacağı konusunda net bir plana sahip olduklarını ifade etti. Spirit ise FAA'nin bulgularını değerlendirerek düzeltici eylemler planladığını ve süreçlerindeki kusur ve hata sayısını sıfıra indirmeyi hedeflediğini belirtti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN