Bombalanan ekmek fabrikasından 13 kişinin cansız bedeni çıkarıldı

Bombalanan ekmek fabrikasından 13 kişinin cansız bedeni çıkarıldı

Başkent Kiev yakınında bombalanan bir ekmek fabrikasından 13 kişinin cesedi çıkarıldı.

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırıları 12. gününde de devam ediyor. Rus birlikleri başkent Kiev'e hiç olmadıkları kadar yakın. Son olarak Kiev'in hemen dışındaki İrpin'de yerleşim yerleri bombardımana tutuldu.

Mairupol Belediye Meclisi'nden yapılan açıklamada, Rusya'nın bombardımanı nedeniyle dün planlanan tahliyelerin gerçekleştirilemediğini duyuruldu.

Ukrayna Altyapı Bakanı, savaşın Ukrayna altyapısına verdiği hasarın 10 milyar dolara ulaştığını açıkladı.

Rusya'nın hava saldırısının ardından, Ukrayna'nın Kiev bölgesindeki Makariv kasabasında yer alan bir ekmek fabrikasından 13 kişinin cansız bedeni çıkarıldı. Yetkililer, saldırıdan önce fabrikada toplam 30 kişinin bulunduğuna inanıldığını açıkladı.

Kiev'deki tahliyeler de devam ediyor. Türk vatandaşlarının kenti güvenli bir şekilde terk etmesi için otobüs ve trenlerle seferler düzenleniyor.

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, Rusya'nın saldırılarının sivillerin tahliyesini ve insani yardımları engellediğini açıkladı. Rusya'nın Kiev ve Mariupol'un da aralarında bulunduğu kentlere saldırmayı sürdürdüğü belirtildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN