Brezilya’da Kongre baskınının yankıları sürüyor: Eski bakan hakkında tutuklama emri

Brezilya’da Kongre baskınının yankıları sürüyor: Eski bakan hakkında tutuklama emri

Günlerdir ateşi dinmeyen protestolarla mücadele eden Brezilya’da Yüksek Mahkeme, ülkenin aşırı sağcı eski lideri Jair Bolsonaro destekçilerinin hükümet binalarını basmasının ardından başkent Brasilia’da üst düzey tutuklamalar gerçekleştirdi.

Yüksek Mahkeme Yargıcı Alexandre de Moraes, binlerce protestocunun Yüksek Mahkeme, Kongre ve cumhurbaşkanlığı ofislerini tahrip ettiği Brasilia'nın kamu güvenlik şefi olarak görevi devralmadan önce Bolsonaro'nun adalet bakanı olan Anderson Torres'in tutuklanmasını emretti.

‘ADALETE TESLİM OLACAĞIM’

Pazar günü görevden alınan Torres, bu ayın başlarında başkanlık süresi bitmeden ABD’ye giden Bolsonaro gibi Florida’ya gitti. İsyanlar çıktığında ülkesinde olmayan Torres, sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımda, ailesiyle tatil yaptığı ABD’den Brezilya'ya dönerek adalete teslim olacağını belirtti.

Moraes ayrıca, Brasilia'daki önemli hükümet binalarını korumaktan sorumlu bir dizi yetkiliden biri olan Brasilia polis şefi Fabio Augusto Vieira'nın tutuklanmasını talep etti. Tutuklama emrinde Moraes, yeterli miktarda güvenlik güçlerinin bölgede olmamasını, içinde Bolsonaro destekçileri bulunan yüzden fazla otobüsün şehre girişine izin vermelerini ve eski liderin destekçilerinin aylardır toplandığı bir kampı kapatmamalarını da sebep olarak sundu.

‘KİMSE BECERİKSİZLİKLE SAVUNAMAZ’

Moraes, "Brezilya demokrasisi için böylesine hassas bir dönemde, anti-demokratik protestoların gün boyu devam ettiği, ülke çapındaki askeri binaların işgal edildiği ve Brezilya'da kimse cehalet veya beceriksizlik bahanesi kullanamaz" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN