Brezilya'da sel felaketi: Ölü sayısı 58'e yükseldi, 67 kişi kayıp

Brezilya'da sel felaketi: Ölü sayısı 58'e yükseldi, 67 kişi kayıp

Brezilya'nın Rio Grande do Sul eyaletinde etkili olan şiddetli yağışlar büyük bir felakete yol açtı: 58 kişi hayatını kaybetti, 67 kişi kayboldu ve 24 bin kişi evlerini terk etmek zorunda kaldı.

Brezilya'nın güneyindeki Rio Grande do Sul eyaleti, son günlerde şiddetli yağışların yol açtığı sel felaketiyle sarsıldı. Eyalet genelinde etkili olan doğal afet, büyük yıkıma neden oldu.

yeni-proje.jpg

Rio Grande do Sul Valisi Eduardo Leite, düzenlediği basın toplantısında, felaketin Uruguay ve Arjantin sınırındaki 497 şehri etkilediğini ve eyaletteki durumun ciddiyetini vurguladı.

yeni-proje-1-001.jpg

Vali Leite, "Şu ana kadar 39 vatandaşımızı kaybettik ve 68 kişi hala kayıp. Ayrıca en az 24 bin kişi evlerini terk etmek zorunda kaldı" dedi.

Devam eden yağışlar nedeniyle bu sayıların artabileceği ve yağışların daha geniş bir alana yayılma ihtimaline karşı hazırlıklı olunması gerektiğini belirtti.

yeni-proje-2-001.jpg

Felaketin boyutları ve etkilediği insan sayısı, yetkilileri ve yardım kuruluşlarını harekete geçirdi. Devam eden arama kurtarma çalışmaları ve tahliye işlemleri, bölgede yaşayanlar için hayati önem taşıyor.

yeni-proje-3.jpg

Brezilya hükümeti, zarar gören bölgelerdeki insanlara yardım sağlamak için çeşitli önlemler almaya devam ediyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN