Brezilya'daki selde bilanço ağırlaşıyor: Ölü sayısı 169'a yükseldi

Brezilya'daki selde bilanço ağırlaşıyor: Ölü sayısı 169'a yükseldi

Brezilya'da 3 haftadır etkili olan şiddetli yağışların yol açtığı sellerde, can ve mal kaybı artıyor. Eyalete bağlı Sivil Savunmadan yapılan açıklamada, sellerde hayatını kaybedenlerin sayısının 169'a, kaybolan kişi sayısının ise 56'ya yükseldiği bildirildi.

Rio Grande do Sul eyaletinde üç haftadır devam eden yoğun yağışlar, ciddi can ve mal kayıplarına yol açtı. Eyaletin Sivil Savunma birimi, ölü sayısının 169'a ulaştığını ve 56 kişinin hala kayıp olduğunu açıkladı.

Açıklamada, sel felaketinden etkilenen 469 kasabada arama kurtarma çalışmalarının sürdüğü belirtildi. Su seviyesinin düştüğü bazı kasabalarda ise su şebekelerinin onarıldığı ve halkın aşamalı olarak içme suyuna erişiminin sağlandığı bildirildi.

Hala 42 otoyol, köprü ve cadde su altında bulunuyor ve bu bölgelerin normale dönmesinin zaman alacağı ifade edildi.

FELAKET DURUMU İLAN EDİLMİŞTİ

Rio Grande do Sul Valisi Eduardo Leite, 3 Mayıs'ta yaptığı açıklamada, "Son derece istisnai bir durumdan geçiyoruz. Bu, eyalet tarihinin en yıkıcı olayıdır." demişti. Leite, trajedinin büyüklüğü nedeniyle 180 günlük "felaket durumu" ilan ettiklerini ve tahliye çalışmalarına büyük çaba harcadıklarını belirtmişti.

Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva ise felaketin etkilediği bölgeleri üç kez ziyaret ederek, bölgenin yeniden inşa edileceğini ifade etmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN