Bu köye yerleşip yaşayana 1 milyon TL ödenecek! Nüfusu azalan köyü canlandırmak için dev hamle

Bu köye yerleşip yaşayana 1 milyon TL ödenecek! Nüfusu azalan köyü canlandırmak için dev hamle

Yurt dışında nüfusu ve doğum oranı azalan bölgelerin yeniden canlanması ve kalkınması için yerel hükümet tarafından teşvik desteği sağlanıyor. Son olarak bir ülkede, nüfusu azalan köyü canlandırmak için göç edenlere 55 bin dolar, yani yaklaşık 1 milyon TL ödenecek. İşte, köye yerleşenlere para ödeyen o ülke...

Avrupa ülkelerinde bazı köy ve kasabalar yaşlanan nüfus oranı ve doğumun az olması sorunu ile karşı karşıya kaldı.

Yaşlanan nüfus ve azalan doğum oranı sorunu nedeniyle hükümet tarafından vatandaşlara yönelik yeni bir düzenleme geliştirildi.

Başta İspanya ve İtalya hükümetler tarafından nüfusu gittikçe azalan köylere göç edilmesi için 55 bin dolara kadar taşınma teşvikinde bulunuyor.

Nüfusu ve doğum oranı azalan bölgelerin yeniden canlanması ve kalkınması için hükümet yurt dışında teşvik desteği sağlıyor.

55 bin dolara kadar taşınma teşviki sağlayan hükümet sonrası detaylar merak edilirken özellikle de bu uygulama İspanya ve İtalya'da oldukça yaygın hale gelmiş durumda.

TEŞVİK ÖDEMESİ YAPILIYOR

Yurt dışında birçok ülke köylerin yeniden canlanması için şehirlerde yaşayan vatandaşlara 55 bin dolar (1 milyon 70 bin TL) teşvik sağlıyor.

Yurt dışında vatandaşların şehirden köylere taşınması için sağlanan teşvik birçok ülkede uygulanmaya başlandı.

Bu düzenlemenin ardından yurt dışında köylere taşınması durumunda teşvik verilen yerleri merak konusu oldu. Teşvikin sağlandığı yerlerden bazıları şöyle:

İSVİÇRE - ABINEN

250'den az kişinin yaşadığı Abinen köyüne taşınmaları için İsviçre teşvik sağlıyor. Abinen köyüne taşınan kişilere İsviçre 50 bin eurodan fazla ödeme yapmaya hazırlanıyor. 45 yaşın altı yetişkinlerin köye taşınması için 25 bin İsviçre Frangı (25 bin 300 euro) ve çocuk başına 10 bin İsviçre Frangı (10 bin 120 euro) teklif ediyor.

İSPANYA - PONGA

Kuzey İspanya'nın Asturias bölgesindeki Ponga kasabasına taşınmayı kabul eden kişiler için hükümet tarafından çocuklu ailelere 3 bin euroya kadar , bekarlar veya çocuksuz çiftler için 2 bin Euroya kadar teşvik sağlarken aynı zamanda köyde doğan her bebek için ek olarak 3 bin 500 Euro veriliyor.

İSPANYA - RUBIA

İspanya'nın Galiçya bölgesinde yer alan Rubia köyünde yaklaşık 1400 kişi yaşıyor. Burada yaşamayı kabule den ailelere ise ayda 150 euro ödeme sağlanıyor.

İTALYA - KALABRİYA

İtalya'nın güneyindeki Kalabriya köyünde yaşayanlara 28 bin euroya kadar teşvik sağlanırken 40 yaşında veya altında olması ve teklifin kabul edilmesinden 90 gün sonra bölgeye taşınması gibi şartlar koşuluyor.

İTALYA - PRESICCE/ACQUARICA

İtalya'nın Lecce eyaletindeki Presicce-Acquarica köyüne taşınmaları için kişilere 30 bin euroya kadar ve burada doğan her bebek için ek olarak bin euro ödeme sağlanıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN