Memurlara kira ve tazminat desteği müjdesi! Milyonlarca memur bu haberle çifte bayram yaşayacak

Memurlara kira ve tazminat desteği müjdesi! Milyonlarca memur bu haberle çifte bayram yaşayacak

Metropol şehirlerde görev yapan devlet memurlarının alım gücünü desteklemek için tarihi bir düzenleme geliyor. Buna göre büyükşehirlerde ikamet eden kamu personellerine verilecek refah payının yanı sıra kira, ilave lojman ve tazminat desteği yürürlüğe girmek üzere. Detaylar aşağıdaki haberimizde...

Yeni bir müjde, kamu çalışanlarının umutla beklediği kira ve tazminat destekleriyle yaklaşıyor. Metropollerde barınan memurlar için bu yardımlar düşünülüyor.

Öğretmen, emniyet mensubu gibi meslek dallarında ek lojman fırsatları da sağlanabileceğine dikkat çekiliyor.

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Görevlisi Tarkan Zengin, "Son zamanlarda yükselen kira maliyetleri sebebiyle metropollerdeki kamu çalışanları gerçekten güç durumda. Şüphesiz yaşam maliyeti ve kira bedelleri Türkiye'nin dört bir yanında hissediliyor." ifadesini kullandı.

AK Parti'nin seçim bildirgesinde, kamu çalışanlarına sunulacak yardımlar özelinde ayrı bir bölüm açıldı.

İstanbul öncelikli olmak üzere, kamu çalışanlarının sosyoekonomik durumlarının iyileştirilmesine yönelik projeler gerçekleştirileceği belirtildi. Bu hususta bölgesel geçim endeksleri göz önünde bulundurulacak.

PEKALA, HANGİ ÖNERİLER MASADA?

Zengin, "Hükümet çevrelerinde tartışılan şeyler arasında kira yardımı sağlanacağı, özellikle metropollerde kamu çalışanlarına maaşlarına ek olarak tazminat şeklinde bir destek verileceği, ayrıca lojman inşasıyla ilgili adımlar atılacağına yönelik çeşitli seçenekler bulunuyor. Bölgenin koşullarına ve yaşanılan şehre göre, maaşlara ek destek sunulacak." açıklamasında bulundu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN