Bulgaristan Rus petrolü ithalatını durduracak

Bulgaristan Rus petrolü ithalatını durduracak

Bulgaristan 1 Mart'ta Rusya'dan ithalatını tamamen durdurdu. AB, iki yıl önce Rusya'dan petrol ithalatına ambargo koymuştu. Bulgaristan, Avrupa Birliği'nin Rus petrolüne uyguladığı yasağın bir parçası olarak bu hafta Rus petrol ithalatını durdurarak iki yıllık ambargo muafiyetine son verdi.

Bulgar haber kaynağı BGNES'in bildirdiğine göre Bulgaristan, Avrupa Birliği'nin Rus petrolüne uyguladığı yasağın bir parçası olarak bu hafta Rus petrol ithalatını durdurarak iki yıllık ambargo muafiyetine son verdi.

AB, iki yıl önce Rusya'dan petrol ithalatına ambargo koymuştu. Bulgaristan'a bu yılın sonuna kadar sürmesi planlanan iki yıllık bir muafiyet tanındı. Bulgar parlamentosu geçtiğimiz yılın sonlarında Rusya'dan ham ithalatını sona erdirmek için yeni bir zaman çizelgesi kabul etti ve Bulgaristan 1 Mart'ta Rusya'dan ithalatını tamamen durdurdu.

The Kyiv Independent'ta yer alan habere göre bu haftanın başlarında Bulgaristan Başbakanı Nikolai Denkov, Kiev'de Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenskiy ile bir araya gelmişti.

BULGARİSTAN'DAN UKRAYNA'YA SİLAH TEDARİKİ TAAHHÜDÜ

Başlangıçta tereddütlü bir ortak olan Bulgaristan, savaş ilerledikçe Ukrayna'ya giderek daha fazla destek vermeye başladı.Balkan ülkesi, Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rumen Radev'in muhalefetine rağmen, kararlı bir şekilde Kiev yanlısı bir duruş sergiledi ve Ukrayna'ya silah tedariki taahhüdünde bulundu.

Zelensky, Denkov'a "verimli ve pratik görüşmeler" için teşekkür etti ve Bulgaristan'ın "ticaret akışının genişletilmesine ve Karadeniz ve Tuna bölgelerinde normal gemi taşımacılığının yeniden sağlanmasına" yardımcı olma konusundaki desteğinden dolayı takdirini dile getirdi.

Bulgaristan hükümeti, tarihi müttefiki Rusya'dan giderek uzaklaşırken, ülke içinde Rus istihbaratının sızmasıyla ilgili sorunlarla yüzleşmeye devam ediyor. Bulgaristan güvenlik teşkilatı 26 Şubat sabahı, Bulgaristan'daki istihbarat operasyonlarında rol oynadıkları şüphesiyle iki Rus vatandaşının AB'ye girmesini yasakladığını duyurmuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN