Buzlar eriyor: Steinmeier Zelenskiy’le telefonda görüştü

Buzlar eriyor: Steinmeier Zelenskiy’le telefonda görüştü

Kiev’e yapmak istediği ziyaret engellenen Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy’le telefonda görüştü.

KARAR / ALMANYA

Ukrayna ile Almanya arasında Almanya Cumhurbaşkanı Frank Walter-Steinmer’in Kiev ziyaretinin istenmemesi ile başlayan diplomatik gerginlik, iki ülke liderinin bugün yaptığı telefon görüşmesi ile yumuşama evresine girdi.

Steinmeier, Zelenskiy'le yaklaşık 45 dakika süren bir telefon görüşmesi yaptı. Alman Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamada görüşmeyle geçmişteki yanılgıların giderildiği belirtildi.

Açıklamada Cumhurbaşkanı Steinmeier’in Zelenskiy’e “Ukrayna halkının Rus saldırganlığına karşı gösterdiği cesur mücadele için saygı, dayanışma ve desteklerini sunduğu“ bildirildi. Her iki liderin de görüşmeyi çok önemli ve çok iyi olarak nitelendirdiği bildirilirken, iletişimde kalma kararı verildi.

Zelenskiy bu görüşmede hem Cumhurbaşkanı Steinmeier hem de Federal Hükümeti Kiev’e davet etti. Steinmeir Nisan ayında Kiev’e gitmek istemiş ancak bu ziyaret Ukrayna tarafından istenmemişti.

Federal Almanya Başbakanı Olaf Scohlz da bu gerekçeyle Ukrayna’ya ziyaret etmeyeceğini a ıklamıtı. Scholz bu konuda “Almanya Cumhurbaşkanı’nın davetinin iptal edilmesi bir problem. Bu hala ortada duruyor“ şeklinde konuşmuştu.

Son olarak anamuhalefet lideri Friedrich Merz Kiev’e gitmiş ve Zelenskiy’le görüşmüştü.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN