Zelenskiy Putin ile görüşme şartını açıkladı

Zelenskiy Putin ile görüşme şartını açıkladı

Ukrayna lideri Zelenskiy, Rusya lideri Putin'le görüşmeye hazır olduğunu açıkladı. Ukrayna lideri, Putin ile olası görüşmesinde başlangıç noktası için Rusya'nın Ukrayna topraklarını terk etmesini istedi.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, İtalya'nın RAI 1 televizyonuna verdiği demeçte, Rusya Devlet Başkanı Putin ile herhangi bir görüşme için başlangıç noktası olarak "Rusya'nın Ukrayna'dan çekilmesi" şartını gösterdi.

Zelenskiy, "Başkan olarak Putin'le konuşmaya hazırım, ama sadece onunla. Herhangi bir aracısı olmadan. Ve diyalog çerçevesinde, ültimatomlarla değil" ifadelerini kullandı.

'TOPRAKLARIMIZDAN ÇIKIN'

Ukrayna'nın "barış anlaşması için Putin'in itibarını kurtaracak önerilere taviz vermeyeceğini" kaydeden Zelenskiy, Ukrayna'nın toprak bütünlüğünden ödün vermeyeceğini söyledi.

Zelenskiy, "24 Şubat'tan beri işgal ettiğiniz topraklarımızdan çıkın. Bu, herhangi bir şey hakkında konuşmanın ilk net adımı" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN