Zelenskiy'den 9 Mayıs paylaşımı: Tek bir toprak parçasından dahi vazgeçmeyeceğiz

Zelenskiy'den 9 Mayıs paylaşımı: Tek bir toprak parçasından dahi vazgeçmeyeceğiz

İkinci Dünya Savaşı'nda Nazi Almanya'sının yenildiği 9 Mayıs'ın yıl dönümünde Putin Kızıl Meydan'da gövde gösterisi yaparken Ukrayna lideri Zelenskiy'den açıklama geldi. Zelenskiy, Rusya'ya karşı verdikleri savaşı kazanacaklarını ve hiçbir toprak parçasından vazgeçmeyeceklerini söyledi.

Rusya'nın Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği'nin İkinci Dünya Savaşı'nda Nazi Almanyası'nı yendiği tarih olarak kutlanan 9 Mayıs Zafer Günü, Moskova’da geçit töreniyle kutlanırken Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy bir mesaj paylaştı.

'TEK BİR TOPRAK PARÇASINDAN DAHİ VAZGEÇMEYECEĞİZ'

9 Mayıs nedeniyle yapılan yazılı açıklamada Zelenskiy, “Nazizme Karşı Zafer Günü'nde yeni bir zafer için savaşıyoruz. Yol çok zorlu ama kazanacağımızdan şüphemiz yok” dedi.

Zelenskiy, halkının tarihte birçok kez kendi topraklarını savunmak için savaştığını ve kendi yollarını çizen 'özgür insanlar' olduğunu vurguladı.

Bugün de aynı yolda savaştıklarını, kimseye topraklarından bir parça bile vermeyeceklerini ifade eden Zelenskiy, “Hitler karşıtı koalisyondaki diğer uluslarla birlikte Nazizmi yenen atalarımızla gurur duyuyoruz. Ve kimsenin bu zaferi ilhak etmesine izin vermeyeceğiz, sahiplenmesine de izin vermeyeceğiz.” dedi.

'ER YA DA GEÇ KAZANACAĞIZ'

Zelenskiy, yazılı açıklamada, "Özgür ruhumuzu bağlayabilecek hiçbir pranga yok. Özgür topraklarımızda kök salabilecek hiçbir işgalci yok. Özgür insanlarımıza hükmedebilecek hiçbir işgalci yoktur. Er ya da geç kazanacağız.” ifadelerine yer verdi.

Zelenskiy, Ukrayna’nın başkenti Kiev’in ana caddesi Khreschatyk’te “Ukrayna’nın Zaferi” günü kutlanacağını söyledi. Zelenskiy, açıklamasını “Nazizme karşı zafer günü kutlu olsun” diyerek bitirdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN