Çekyalı çiftçiler Prag'da trafiği kapattı

Çekyalı çiftçiler Prag'da trafiği kapattı

Protesto kararı alan Çekyalı çiftçiler Prag'da trafiği kapattı. Protestocuların taleplerini sunmayı planladıkları hükümet konağına giden cadde ise tamamen kapatılırken, toplu taşıma durma noktasına geldi.

Çekyalı çiftçiler hükümete ve Avrupa Birliği tarafından belirlenen tarım politikalarına karşı protesto yapma amacıyla bugün Prag'da trafiği kapatıp, sokaklara yüzlerce traktör ve diğer araçlarla akın etti.

Çekya başkentinin birçok yerinde sabah trafiğinin yoğun olduğu saatlerde toplu taşıma durma noktasına geldi. Protestocuların taleplerini sunmayı planladıkları hükümet konağına giden cadde ise tamamen kapatıldı.

Reuters’ta yer alan habere göre protestonun organizatörlerinden biri olan Çekya Tarım Birliği başkanı Martin Pycha, "Amacımız Prag'daki trafiği engellemek değil, amacımız tarımdaki sorunları ortaya koymak" dedi. Kendisi, Prag'da yaşanan rahatsızlıktan dolayı özür diledi.

Traktörlerini kullanan çiftçilerin katıldığı benzer bir protesto bir ay önce yine Prag'da düzenlenmişti.

"EŞİT KOŞULLAR İSTİYORUZ"

On binlerce çiftçi ve destekçisi, son haftalarda Avrupa çapında bir araya gelerek, yeterince düzenlenmeyen ucuz ithalatlardan, zorlayıcı çevre kuralları ve bürokratik işlemlere kadar çeşitli konulardaki hayal kırıklıklarını dile getirdi.

Çekyalı çiftçiler özellikle tarım arazisi mülkiyetinde daha düşük vergilendirme talep ediyor ve AB'den aldıkları sübvansiyonların vergiden muaf olmasını istiyor. Çiftçiler, ürünlerinin fiyatlarındaki düşüklükten de şikayetçi olup, Ukrayna ve diğer ülkelerden gelen tahıl ve diğer tarım ürünlerinin piyasaya zarar verdiğini söylüyor.

Çiftçilerden bazıları "Eşit koşullar istiyoruz" ve "Çek tarımının tasfiyesini durdurun" yazılı pankartlar açtılar.

Ülkenin Tarım Bakanı Marek Vyborny, "Herkesin protesto hakkına saygı duyuyorum ve çiftçilerle adil bir tartışmaya hazırım" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN