Cem Özdemir bakanlık mazbatasını almaya bisikletle gitti

Almanya'da Federal Tarım Bakanı olan Cem Özdemir mazbatasını almak için Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na bisikletle gitti.

"Trafik lambası" koalisyonunda Türkiye kökenli bir bakan ile üç müsteşar görev alıyor. 2008-2018 yılları arasında Yeşiller’in Eşbaşkanı olan 57 yaşındaki Cem Özdemir Federal Beslenme ve Tarım Bakanlığı'nı üstlendi. Türkiye kökenli ilk federal bakan olan Özdemir, dün mazbatasını almak için Bellevue Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na bisikleti ile gitti.

Federal Meclis’te 2013’ten bu yana Sosyal Demokrat Parti (SPD) milletvekili olarak görev yapan 46 yaşındaki Cansel Kızıltepe, Federal İmar ve İskan Bakanlığı müsteşarlığına getirildi. Kızıltepe, Federal İmar Bakanı Klara Geywitz ile birlikte çalışacak. Bakanlık, hükümetin yıllık 400 bin konut inşa hedefini hayata geçirmeye çalışacak.

Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti’ne bağlı Duisburg SPD milletvekili olan 44 yaşındaki Mahmut Özdemir de Federal İçişleri Bakanlığı müsteşarı oldu. Özdemir, Almanya’nın ilk kadın İçişleri Bakanı olarak göreve başlayacak olan Nancy Faeser ile çalışacak.

Almanya’da 1998 yılından beri Yeşiller Partisi’nde Federal Meclis milletvekili olarak görev alan 50 yaşındaki Ekin Deligöz de Federal Aile, Kadınlar ve Gençlik Bakanlığı Müsteşarı oldu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (17)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
17 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN