Çin'de 1993'ten bu yana bir ilk yaşandı: Başbakan basın toplantısını iptal etti

Çin'de 1993'ten bu yana bir ilk yaşandı: Başbakan basın toplantısını iptal etti

Çin Başbakanı Li Qiang'ın bu yıl gerçekleşen yıllık parlamento toplantısının bitiminden sonra basın toplantısı düzenlemeyeceğini açıkladı. Ülkede otuz yıldır sürdürülen bir geleneğe son verildiği bildirildi.

Bir yetkili bugün yaptığı açıklamada, Çin Başbakanı Li Qiang'ın bu yıl gerçekleşen yıllık parlamento toplantısının bitiminden sonra basın toplantısı düzenlemeyeceğini belirterek, otuz yıldır sürdürülen bir geleneğe son verdiğini söyledi.

Reuters’ta yer alan habere göre, 1993'ten bu yana Çin'in Başbakanları, Ulusal Halk Kongresi'nin (NPC) yıllık toplantısından sonra medyayla buluşuyor ve yabancı basın da dahil olmak üzere gazetecilere geniş kapsamlı bir haber konferansında soru sorma şansı sunuyor.

NPC Sözcüsü Lou Qinjian bugün gazetecilere verdiği demeçte, kararın üst düzey kabine yetkililerinin diplomasi, ekonomi ve halkın geçimine ilişkin konular hakkında konuşacağı yıllık parlamento toplantısında hükümet bakanları tarafından daha fazla brifing verileceği için alındığını söyledi.

Lou, başbakanın gelecekteki NPC'lerin sonuçları hakkında medya brifingi vermeyeceğini ekledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN