Çin'de heyelan: Yaklaşık 50 kişi toprak altında

Çin’in güneybatısındaki Yunnan eyaletinde yerel saatle 05.51’de, heyelan meydana geldi. Zhaotong şehrinde meydana gelen heyelanda 18 evle birlikte yaklaşık 50 kişinin toprak altında kaldığı belirlendi. Olayın ardından bölgede sadece 1 kişi sağ kurtarıldı, 500’den fazla kişi ise tahliye edildi. Çalışmalarda şu ana kadar en az 2 kişinin cansız bedenine ulaşıldığı açıklandı.

Çin’in Yunnan eyaletinde yerel saatle 05.51’de meydana gelen heyelanda 18 evle birlikte en az 47 kişi toprak altında kaldı.

yeni-proje-4.jpg

Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, can kaybının olabildiğince aza indirilmesini sağlamak amacıyla arama kurtarma çalışmalarının tüm hızıyla sürdürülmesini istedi.

Ekiplerin çalışmaları sonucunda şu ana kadar en az 2 kişinin cansız bedenine ulaşıldığı açıklandı.

yeni-proje-3.jpg
Çin Devlet Başkanı Xi Jinping

'BÜYÜK BİR DEPREM OLDUĞUNU DÜŞÜNDÜM'

Termometrelerin sıfırın altını gösterdiği bölgede çalışmalar sürüyor. Heyelanın uyudukları sırada meydana geldiğini söyleyen bölge sakini, “Bir sarsıntı oldu ve çok gürültülüydü. Büyük bir deprem olduğunu düşündüm” ifadelerini kullandı.

Çin’in dağlık bölgelerinde heyelan ve sel gibi afetler sık sık görülürken, Zhenxiong’da 2013 yılında meydana gelen heyelanda 18 kişi hayatını kaybetmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN