Çin'de toplu gözaltılar başladı! Kapı kapı dolaşıp yaka paça götürüyorlar

Çin'de toplu gözaltılar başladı! Kapı kapı dolaşıp yaka paça götürüyorlar

Çin'de ortaya çıkan koronavirüs can almaya devam ederken özel kıyafet giyen yetkililer, virüs bulaştığı düşünülen insanları gözaltına almaya başladı. İnsanların yaka paça evlerinden çıkarıldığı görüntüler sosyal medyanın gündemine oturdu.

Çin Sağlık Komisyonu dün 86 kişinin koronavirüs nedeniyle hayatını kaybettiğini açıklarken, toplam can kaybı 724'e yükseldi. Yetkililer, virüsle enfekte olan vaka sayısının ise 34 bin 546 olduğunu açıkladı. Bu hastaların 6 bin 101'inin sağlık durumu ciddiyetini korurken, 2 bin 50'si tedavileri tamamlanarak taburcu edildi.

DEHŞETE DÜŞÜREN GÖRÜNTÜLER 

Ölümlerin ikisi hariç tümü Çin ana karasında yaşandı. Çin'e bağlı Hong Kong ile Filipinler'de de birer kişi hayatını kaybetti. Virüsün ortaya çıktığı ve dünyaya yayıldığı Wuhan kentinde çekilen dehşet verici görüntüler uluslararası medyaya yayınlanmaya devam ediyor.

TOPLU GÖZALTILAR BAŞLADI

Cuma günü Pekin Yönetimi, virüsle enfekte olduğundan şüphelenilen ve "zanlıların" yakın temasta bulunduğu düşünülen insanların gözaltına alınıp karantina kamplarında toplanması yolunda talimat vermişti.

Bu kapsamda, Wuhan'dan akıllara durgunluk veren gözaltı videoları gelmeye başladı.

İNSANLARI EVLERİNDEN YAKA PAÇA ÇIKARDILAR

İngiliz Daily Mail gazetesinin yayınladığı kayıtlarda özel koruyucu kıyafetler giyen yetkililer, insanları evlerinden yaka paça dışarı çıkarırken görülüyor.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN