Çin'deki depremde ölenlerin sayısı 149'a yükseldi

Çin'deki depremde ölenlerin sayısı 149'a yükseldi

Çin'in son yıllardaki en güçlü depremlerinden biri olan geçtiğimiz hafta yaşanan 6,2 büyüklüğündeki depremde can kayıpları artmaya devam ediyor. Ülkenin kuzeybatı bölgesinde hayatını kaybedenlerin sayısının en az 149'a yükseldiği açıklandı. Çin devlet medyasının bildirdiğine göre 200 binden fazla ev yıkıldı ve 15 bin ev büyük hasar aldı.

Çin'in kuzeybatısındaki Gansu eyaletinde 19 Aralık'ta meydana gelen 6,2 şiddetindeki depremde can kaybı artmaya devam ediyor.

Reuters'ta yer alan habere göre, ülkenin kuzeybatı bölgesinde hayatını kaybedenlerin sayısının en az 149'a yükseldiği açıklandı. Çin devlet medyasının bildirdiğine göre 200 binden fazla ev yıkıldı ve 15 bin ev büyük hasar aldı.

Devlet medyasına göre ayrıca Gansu'nun batısındaki Qinghai'de Pazar günü saat 23.00 itibarıyla 32 kişi hayatını kaybettiği, iki kişi hala kayıp.

Yerel yetkililer hasarın ciddiyetini depremin sığ hareketinden kaynaklandığını belirtti. Depremin itme tipi kırılması ve bölgedeki nispeten yumuşak tortul kayalar da sarsıntıların yıkıcı gücünü artırdı.

Yıkılan evlerin çoğu daha eski bir döneme ait, toprak ahşap veya tuğla ahşap yapılardan yapılmıştı. Yerel yetkililer, yük taşıyan duvarların topraktan inşa edildiğini ve bu nedenle herhangi bir depreme karşı savunmalarının zayıf olduğunu söyledi.

Öte yandan Tayvan Devlet Başkanı Tsai Ing-wen Çin'de meydana gelen yıkıcı depremin ardından başsağlığı dileyerek destek teklifinde bulunmuştu.

Başkan Tsai, "Depremden etkilenen herkesin ihtiyaç duydukları yardımı alması için dua ediyor ve hızlı bir iyileşme diliyoruz. Tayvan, afetle mücadele çalışmaları için yardım sunmaya hazır" ifadelerini kullanarak, 160 kişilik arama kurtarma ekibinin hazır olduğunu belirtmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN