Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunan mevkidaşı Sakelaropulu ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi temaslarda bulunmak üzere gittiği Atina’da Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakelaropulu ile buluştu. Erdoğan ikili görüşme öncesi yaptığı açıklamada, "Hedefimiz, aramızdaki 5,5 milyar dolarlık ticaret hacmini 10 milyar dolara çıkarmak. Bu konuda hangi alanlarda ne gibi adımlar atabiliriz bunları görüşeceğiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün Türkiye-Yunanistan Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi'nin Beşinci Toplantısı vesilesiyle Yunanistan'ın başkenti Atina'ya gitmişti. Erdoğan'ın ilk görüştüğü isim Yunan mevkidaşı Katerina Sakelaropulu oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ikili görüşme öncesi yaptığı açıklamada, “Geniş bir Bakanlar Heyeti ile buradayız. Bakanlarımız birbirleriyle, muhataplarıyla gayet anlamlı görüşmeler yapacaklar. Hedefimiz aramızdaki 5,5 milyar dolarlık ticaret hacmini 10 milyar dolara çıkarmak. Bu konuda hangi alanlarda ne gibi adımlar atabiliriz bunları görüşeceğiz" dedi.

yu1.jpg

Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca açıklamasında, "Aramızdaki ön hazırlıkları tüm bakan arkadaşlarımız yapmış vaziyetteler. Bunlarla birlikte imzaları atıp yola çok daha anlamlı, güvenli bir şekilde devam edeceğiz. Bardağın dolu tarafıyla konuşmak, öyle zannediyorum ki gelecek için çok daha hayırlı olacaktır” sözlerine yer verdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN