Danimarka'da İsrail'e boykot! Restoranlarda Coca-Cola ürünleri menüden kaldırıldı

Danimarka'da İsrail'e boykot! Restoranlarda Coca-Cola ürünleri menüden kaldırıldı

7 Ekim'den bu yana Gazze'ye havadan ve karadan katliamlarını sürdüren İsrail'e dünyadan tepkiler devam ediyor. Danimarka'da 28 restoran, İsrail’i boykot amacıyla Coca-Cola ürünlerini menüden kaldırdı.

İsrail, dünyanın tepkisine rağmen Gazze'ye ölüm yağdırmaya devam ediyor. İsrail'e bir tepki de Danimarka'dan geldi. Danimarka devlet televizyonu TV2'nin haberine göre Kopenhag'da 28 restoran sahibi, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla Coca Cola ürünlerini menüden çıkararak boykota başladı.

Boykota katılan restoran sahibi Ferdi Akbulut, yaptığı açıklamada, Filistinlilere desteklerini göstermek için böyle bir karar aldıklarını söyledi. Akbulut, müşterilerin de kararı desteklediğini belirterek, "İnsanlar Coca Cola boykotumuzu destekliyor ve çok olumlu tepkiler veriyor." ifadelerini kullandı.

Instagram'da, "Spispalestine" ismiyle İsrail'e destek veren ABD ürünlerinden Coca Cola'nın boykot edilmesi için hesap açıldı.

Hesapta, "Kardeşinizin kanını satın almayın. Coca Cola'yı boykot edin." sloganı kullanıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN