Devasa yeni yıl kutlamaları: Çin’de 9 milyar seyahat yapılacak

Devasa yeni yıl kutlamaları: Çin’de 9 milyar seyahat yapılacak

Çin’de bugün başlayan ve 40 gün sürecek Chunyun isimli yeni yıl kutlaması ve bahar festivalinde ülke içinde tatil ve ziyaret amacıyla 9 milyar seyahat gerçekleşecek.

KARAR/ALMANYA

Her tür ürün ve hizmetin en büyüğünü yapmasıyla bilinen Çin’in bugün başlayan yeni yıl kutlaması da devasa boyutlarda. Chunyun ismiyle kutlanan yeni yıl ve bahar festivali kapsamında 40 gün boyunca kelimenin tam anlamıyla Çin’in altı üstüne gelecek. Tatilden istifade edecek Çinliler toplam 9 milyar seyahat yapacak.

Çin’in resmi haber sitesi Global Times’da yer alan habere göre “dünyanın en büyük halk göçü‘‘ olarak nitelendirilen seyahatler Perşembe günü itibarıyla başladı. Havaalanlarında ve tren istasyonlarında yoğunluk yaşanırken “ Ejderha Yılı“ çıkarmalarının her tarafa asıldığı görüldü

basliksiz-1.jpg

Çin yeni yılı 4 bin yıldır süregelen bir gelenek. Bu geleneğe göre her yıl 12 hayvan yıla adını vermek için yarışıyor. Bu yıl “Ejderha Yılı‘‘ olarak kutlanacak. Geçtiğimiz Çin yılı ise bir tavşan yılıydı.

Çin bu festival boyunca ülkede tüketimin artacak olmasından da memnun. Chunyun’un bu yıl artması arzulanan ekonomik büyümeyi tetiklemesi bekleniyor.

Çin öte yandan Singapurla karşılıklı olarak vizesiz seyahat anlaşması yaptı. Anlaşma Çin’in yeni yıl başlangıç tarihi olan 10 Şubat’tan bir gün önce 9 şubatta uygulamaya girecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN