Diasporadaki Uygur Türkleri sandık başındaydı

Diasporadaki Uygur Türkleri sandık başındaydı

Uygur Türkleri, Uygur Kurultayı başkanlık seçimleri için diasporada sandık kurdu. 210 delegenin belirlenmesi için 30 ülkenin 50 şehrinde oy kullandı. Türkiye'den 25 kişi seçildi.

Dünya Uygur Kurultayı, 10-12 Kasım'da Çek Cumhuriyeti'nin başkenti Prag'da yapılacak. Seçim öncesi sandık kuran Uygurlar, Türkiye'de de İstanbul’un Fatih,Zeytinburnu ve Küçükçekmece ilçelerinde oy kullandı. Uygurlar, Dünya Uygur Kurultayı'na 25 delege gönderecek.

'GÖZLEMCİLER GELİRSE MEMNUN OLURUZ'

'Uygur Türklerinin ilk özgür seçimi' olarak nitelenen seçime ilişkin konuşan Dünya Uygur Kurultayı Genel Başkanı Dolkkun İsa, "Biz Doğu Türkistanlılarnın tüm dünyaya demokratik şekilde seçim yapabileceğimizi göstermiş olduk. Kasım ayındaki genel kurul seçimini izlemek için uluslararası ve Türkiye' den gözlemciler gelirse memnun oluruz" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN