Doğumdan sonra farklı ailelere satılan ikiz kardeşler buluştu: Tiktok'tan birbirlerine ulaştılar

Doğumdan sonra farklı ailelere satılan ikiz kardeşler buluştu: Tiktok'tan birbirlerine ulaştılar

Gürcistan'da doğduktan sonra çalınıp farklı ailelere satılan Amy ve Ano tek yumurta ikizleri yıllar sonra birbirlerini Tiktok adlı sosyal medya hesabında keşfederek bir araya geldi. İkizler geçmişlerini araştırırken Gürcistan'da hastanelerden çalınıp satılan binlerce bebek arasında olduklarını fark ettiler.

Gürcistan'da hastanelerden çalınıp satılan binlerce bebekten ikisi bir araya geldi. Amy ve Ano tek yumurta ikizleri 19 yaşına gelene kadar birbirlerinden haberleri yoktu.

BBC'de yer alan habere göre, Amy ve Ano'nun birbirlerini nasıl keşfettiklerinin hikayesi 12 yaşında başlıyor. Amy Khvitia, bir tv programı izliyordu. Programda aynı ona benzeyen bir kızın dans ettiğini fark etti. Yakınları ailesini arayıp 'Amy neden başka bir isimle programda dans ediyor?' diye sordu. Ailesi tv programındaki çocuğun o olmadığını söylerken benzerlik karşısında şaşkınlıklarını gizleyemedi.

Bu olaydan yedi yıl sonra Kasım 2021'de Amy TikTok'ta bir video yayınladı. Arkadaşı ona çok benzeyen bir kızın videosunu Amy'e attı. Amy ona benzeyen kızın yıllar önce tv de gördüğü kız olduğunu hemen anladı. Amy attığı mesajda, "Ne zamandır seni arıyorum!" derken ikizi Ano "Ben de" diye yanıtladı.

ikiz11.jpg

Her ikisi de Batı Gürcistan'da artık var olmayan Kirtskhi doğum hastanesinde doğmuşlardı, ancak doğum belgelerine göre doğum günleri arasında birkaç hafta fark vardı. İkiz olmak bir yana, kardeş bile olamazlardı. Ama benzerlikler çok fazlaydı.

Aynı müzik tarzını ve dans etmeyi seviyorlardı ve saç modelleri aynıydı. Displazi adı verilen bir kemik bozukluğu olan aynı genetik hastalığa sahip olduklarını fark ettiler. Amy, "Ano hakkında ne zaman yeni bir şey öğrensem, işler daha da tuhaflaşıyor" dedi.

AİLELERİ KIZLARININ İKİZİ OLDUĞUNU BİLMİYORDU

İkizler daha sonra resmi doğum belgelerindeki, doğdukları tarih de dahil olmak üzere ayrıntıların yanlış olduğunu fark etti. Evlat edinen ailelerinin hiçbiri kızlarının ikiz olduğunu bilmiyordu ve kızlarını evlat edinmek için çok para ödemelerine rağmen bunun yasa dışı olduğunu fark etmediklerini söylüyorlar. Aileler hastane personeli olaya dahil olduğundan bunun meşru olduğunu düşündüler.

Amy, Gürcü aileleri doğumda yasadışı olarak evlat edinildiğinden şüphelenilen çocuklarla yeniden buluşturmaya adanmış bir Facebook grubu buldu ve kendi hikayesini paylaştı. Kurulan grup sayesinde on binlerce insanı etkileyen ve onlarca yıla yayılan bir bebek kaçakçılığı skandalı açığa çıktı.

2022'de Gürcistan hükümeti çocuk kaçakçılığına ilişkin bir soruşturma başlattı. BBC'ye 40'tan fazla kişiyle görüştüğünü ancak vakaların "çok eski olduğunu ve tarihi verilerin kaybolduğunu" söyledi. Öz ailelerinden ayrılan çocuklar şimdi doğru doğum belgelerine ulaşmak istiyorlar.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN