DSÖ: Gazze'de herkes aç, çoğu açlıktan ölüyor

DSÖ: Gazze'de herkes aç, çoğu açlıktan ölüyor

DSÖ, Gazze'deki acil insani duruma dikkat çekerek "Gazze'de herkes aç, çoğu açlıktan ölüyor." uyarısı yaptı. DSÖ'nün sosyal medya platformundan yapılan duyuruda, bulaşıcı hastalıkların hızla yayıldığına ve yeterli gıda olmaması durumunda daha fazla insanın hastalanıp ölebileceğine vurgu yapıldı.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Gazze'deki açlık ve hastalık durumuna ilişkin önemli bir açıklamada bulundu. DSÖ, Gazze'de yaşanan açlık ve hastalıkların ciddiyetine dikkat çekerek, "Gazze'de herkes aç, çoğu açlıktan ölüyor." şeklinde bir uyarıda bulundu. DSÖ'nün X sosyal medya platformundan yapılan paylaşımda, bulaşıcı hastalıkların yayılma riskine vurgu yapıldı.

Ayrıca, paylaşımda açlığın insanların hastalıklarla mücadele yeteneklerini zayıflattığına ve yeterli gıdanın olmaması durumunda daha fazla insanın hastalanıp ölebileceğine dikkat çekildi. Gazzelilerin yaşadığı zorlukların sona ermesi gerektiğine vurgu yapılırken, "acil ateşkes" çağrısı da yapıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN