Duntsova'nın seçimde aday olamayacağı karar onandı

Duntsova'nın seçimde aday olamayacağı karar onandı

Yekaterina Duntsova, Rusya Merkezi Seçim Komisyonu'nun devlet başkanlığı adaylık başvurusunu kabul etmemesi üzerine Yüksek Mahkeme'ye başvurmuştu. Mahkeme, komisyon kararına itirazı reddederek, Duntsova'nın martta yapılacak devlet başkanlığı seçiminde aday olamayacağı yönündeki kararı onadı.

Rusya Merkez Seçim Komisyonu gelecek yıl yapılacak devlet başkanlığı seçimlerinde Yekaterina Duntsova'nın adaylığını reddetmişti.

Karar itiraz eden Duntsova Yüksek Mahkeme'ye başvurmuştu. Mahkeme, karara itirazı reddederek, Duntsova'nın martta yapılacak devlet başkanlığı seçiminde aday olamayacağı yönündeki kararı onadı.

Reuters'ta yer alan habere göre, Ukrayna'daki savaşı bitirme ve siyasi tutukluları serbest bırakma taahhüdünde bulunan siyasetçinin başvurusu geçen hafta Merkezi Seçim Komisyonu'nda görüşülmüştü. Komisyon oy birliği ile Duntsova'nın adaylığına izin vermeme kararı almıştı. Duntsova'nın ekibi, siyasetçinin aday olabilmek için yaptığı başvurudaki 'hatalar' sebebiyle aday olmasının engellendiğini söylemişti. Duntsova, bugün sosyal medya hesabından açıklama yaparak Yüksek Mahkeme'nin karara itirazını reddettiğini duyurdu.

PUTİN'E RAKİP OLACAKTI

Yekaterina Duntsova, 15-17 Mart 2024'te yapılması planlanan devlet başkanlığı seçimlerinde 'bağımsız aday' olarak yarışacağı açıklanan Devlet Başkanı Vladimir Putin'e karşı aday olmak istediğini duyuran 15 isimden biriydi. Tver bölgesinden yerel bir siyasetçi olan 40 yaşındaki Duntsova'nın adaylığı sonrasında kendisine adaylığının 'Kremlin tarafından onaylandığı' suçlaması yöneltilmiş, Duntsova ise bu iddiaları reddetmişti.

Kendisini 'barışa' adamış bir kadın siyasetçi olarak tanımlayan Duntsova'nın, ocak sonuna kadar 300 bin imza toplaması gerekiyordu. Fakat Rusya Merkezi Seçim Komisyonu, Duntsova'nın adaylık başvurusu için sunduğu belgelerden 'pek çok ihlal' tespit edildiği gerekçesiyle, oy birliğiyle siyasetçinin adaylık başvurusunu kabul etmeme kararı aldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN