Dünya bu adamı konuşuyor: 29 ayda 217 kez Kovid aşısı olmuş

Dünya bu adamı konuşuyor: 29 ayda 217 kez Kovid aşısı olmuş

Almanya'da 62 yaşındaki bir kişinin tam 217 kez Kovid-19 aşısı olduğu ortaya çıktı. Araştırmacılar bu olağanüstü durumu incelemek için kişiyle iletişime geçti ve kendisine testler yapıldı. Uzmanlar, bu kadar fazla aşının hücrelerde yorgunluk yaratma ihtimalinden endişe duyuyordu, ancak yapılan testlerde herhangi bir olumsuz sonuca rastlanmadı.

Almanya'da yaşanan ilginç bir vakaya göre, 62 yaşındaki bir erkek, Kovid-19 aşısını 217 kez yaptırdı. Lancet Enfeksiyon Hastalıkları dergisinde yayımlanan bu vakaya göre, erkek, doktorların tavsiyelerine rağmen 29 ay boyunca özel kliniklerden aşılarını satın alarak almış.

OLAĞANDIŞI OLAYDA SAĞLIK SORUNU BELİRLENMEDİ

Erlangen-Nurember Üniversitesi araştırmacıları, bu olağandışı durumu incelemek amacıyla kişiyle iletişime geçti ve testler yaptı. Ancak şaşırtıcı bir şekilde, erkekte herhangi bir sağlık sorunu belirlenmedi.

Uzmanlar, bu kadar fazla aşının hücrelerde yorgunluk oluşturabileceğinden endişe duydu. Ancak yapılan testler sonucunda herhangi bir olumsuz etkiye rastlanmadı.

KORONA VİRÜSE YAKALANMAMIŞ

NTV'de yer alan habere göre; daha da ilginci, bu kişinin daha önce koronavirüse yakalanmadığı tespit edildi.

Üniversitenin Mikrobiyoloji Bölümü'nden Dr. Kilian Schober, bu olağanüstü vakayı gazete haberlerinden öğrendiklerini ve ardından kişiyle iletişime geçtiklerini belirtti. Schober, vakayı incelemek amacıyla kişinin ısrarı üzerine tekrar Kovid aşıları yapıldığını ve sonrasında elde edilen numunelerin, bağışıklık sisteminin aşıya verdiği tepkiyi değerlendirmek için kullanıldığını ifade etti.

Ancak araştırmacılar, bu kadar fazla aşılanmanın teşvik edilmediğini vurguluyor. Bu tür olağandışı durumların, genel aşı politikalarını etkilemeyeceğini belirtiyorlar.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN