Dünya haritasını kırmızıya boyadı! Küreselde etkisini gösteriyor: Türkiye, ABD, Rusya...

Dünya haritasını kırmızıya boyadı! Küreselde etkisini gösteriyor: Türkiye, ABD, Rusya...

Dünya üzerinde etkisini gösteren felaket günden güne artıyor. Küreselde etkisini göstererek, Türkiye, ABD ve Rusya gibi daha birçok ülkede görülüyor. Bu şekilde giderse durum vahim. İşte tüm detaylar...

BURAK ÖZTOPRAK

Türkiye'nin belalısı tüm dünyayı sardı. Dünya haritasını kırmızıya boyayan felaket gün geçtikçe kötüye gidiyor. Türkiye, ABD, Rusya ve daha birçok ülkede etkisini gösterirken, küreselde sıcaklığın arttığı paylaşıldı.

DÜNYA HARİTASI KIRMIZIYA BOYANDI

Son yılların en sıcak zamanları sadece Türkiye'de değil neredeyse tüm dünyada etkisini gösteriyor. Dünya haritasını kırmızıya boyayan El Nino hakkında meteoroloji kaynağından uyarı geldi. Küresel sıcaklığı artıran etken üzerine en sıcak şubat aylarından biri yaşanıyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından paylaşılan verilere göre, Türkiye'de son 53 yılın en sıcak ocak ayı yaşandı. Yeni bir rekorunda şubat ayında kırılması bekleniyor.

ggfbljlweaevhf4.png

NORMALDEN DAHA SICAK

Sosyal medya üzerinden hava tahminlerinde bulunan Meteoroloji Bey'den El Nino uyarısı geldi. Türkiye'nin değil tüm dünyaya bela olan El Nino etkisi küreselde sıcaklığı arttırdı. Ocak ayında ortalama sıcaklık rekoru kırılırken, şubat ayında da bu rekorun kırılması bekleniyor.

Kış mevsimini yaza çeviren küresel sıcaklık Kuzey Kutup Bölgesi - Kanada - ABD - Batı - Orta ve Doğu Avrupa ile Türkiye ve Rusya'da etkisini gösteriyor. Meteoroloji Bey'in paylaşımına göre, şubat ayında sıcaklıklar normalden daha sıcak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN