Dünyanın en pahalı düğünü Hintli iş insanından

Dünyanın en pahalı düğünü Hintli iş insanından

Asya’nın en zengin adamı Hintli Mukesh Ambani, oğlunun temmuz ayındaki düğünü öncesi 3 gün sürecek bir şenlik düzenledi. 1200 davetli arasında Bill Gates ve Mark Zuckerberg ile çok sayıda siyasi lider bulunuyor. 152 milyon dolara mal olan etkinlikte dünyaca ünlü şarkıcı Rihanna da sahne alacak.

Metro kimya devi Reliance Holding’in patronu Mukesh Ambani, dünyaevine girmeye hazırlanan en küçük oğlu Anant (28) için kesenin ağzını açtı. Hiçbir masraftan kaçınmayan Hintli milyarder, dün başlayan ve pazar günü sona erecek kutlamalara 152 milyon dolar ayırdı.

Net serveti 114 milyar dolar olan Ambani, Rihanna’nın sahne alacağı partiye; Microsoft’un kurucusu Bill Gates, Meta’nın sahibi Mark Zuckerberg, Ivanka Trump, eski İsveç Başbakanı Carl Bildt, eski Kanada Başbakanı Stephen Harper, Butan Kralı ile milyarder arkadaşları ve Bollywood yıldızlarını davet etti. Rihanna’ya 6,3 milyon dolar ödeneceği öğrenildi. Gecede ABD’li sihirbaz David Blaine de hünerlerini sergileyecek.

100 ŞEFTEN ÖZEL MENÜ

1200 misafirin ağırlanacağı etkinlikler, Reliance şirketinin ana petrol rafinerisinin yakınındaki bir kasabada düzenleniyor. Konuklar, yaklaşık 100 şefin hazırladığı 2500 farklı yemeğin tadını çıkaracak. 3 gün boyunca menüdeki hiçbir öğe tekrarlanmayacak. Kiralanan kuaförler, makyaj uzmanları ve terziler konukların emrinde olacak. Bu arada davetlilere kıyafet kuralı da konuldu. Çift başına üç valizden başka eşya getirmemeleri istendi; her gün ne tür kıyafet giyecekleri önceden bildirildi. Misafirler bugün 650 dönümlük bir alana yayılan ve 2 binden fazla hayvana ev sahipliği yapan hayvan kurtarma merkezini ziyaret edecek. Davetiyede “Her anın tadını doyasıya çıkarmanızı ve ömür boyu sürecek güzel anılar biriktirmenizi istiyoruz” denildi.

KÖYLÜYE YEMEK

Şenliklerde yerel halk da unutulmadı. Müstakbel gelin Radhika Merchant’ın Jamnagar kenti yakınlarındaki köyünde 51 bin hemşehrisine akşam yemeği verildi. Düğün sahipleri, servisi bizzat kendileri yaptı. 29 yaşındaki Merchant, Hintli bir sanayicinin kızı ve damat adayı Anant ile 1,5 yıldır nişanlı. Anant Ambani ise, babasının servetinin 3 varisinden biri. Mukesh Ambani, 2018’de kızının düğünü için 100 milyon dolar harcamıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN