Ermenistan: Erivan havaalanındaki Rus barış gücüne artık ihtiyacımız yok

Ermenistan: Erivan havaalanındaki Rus barış gücüne artık ihtiyacımız yok

Ermenistan'ın Sovyetler Birliği'nden bağımsızlığını kazanmasından ve komşu Azerbaycan'la savaşın başlamasından bu yana Rus kuvvetleri Zvartnots Havalimanı'nda konuşlanmış durumda. Ermenistan Dışişleri Bakanı Ararat Mirzoyan Erivan'ın uluslararası Zvartnots Havaalanında uzun süredir görev yapan Rus 'barış güçlerine' ihtiyacı olmadığını söyledi.

Ermenistan Dışişleri Bakanı Ararat Mirzoyan yaptığı açıklamada, Ermenistan'ın artık Erivan'ın uluslararası Zvartnots Havaalanında uzun süredir görev yapan Rus 'barış güçlerine' ihtiyacı olmadığını söyledi.

The Kyiv Independent'ta yer alan habere göre Ermenistan, özellikle bölgesel düşmanı Azerbaycan'a karşı uzun süredir Rusya'nın müttefiki olmuş ve bu nedenle Rusya'nın Ukrayna'ya karşı geniş çaplı savaşına katılmaktan büyük ölçüde kaçınmıştır.

İki ülkenin ilişkilerinin, Rus 'barış güçlerinin' Eylül 2023'te Azerbaycan'ın ağırlıklı olarak etnik Ermenilerin yaşadığı Dağlık Karabağ bölgesine yönelik saldırısını engelleyememesi üzerine değiştiği iddia edildi.

Ermenistan'ın Sovyetler Birliği'nden bağımsızlığını kazanmasından ve komşu Azerbaycan'la savaşın başlamasından bu yana Rus kuvvetleri Zvartnots Havalimanı'nda konuşlanmış durumda.

RUS TARAFINA KARAR BİLDİRİLDİ

Rus birliklerinin ayrıca Ermenistan'ın Gümrü kentinde de üssü bulunuyor. Mirzoyan , dün düzenlediği basın toplantısında, "Ermeni tarafı (Rus tarafına), Rus sınır muhafızlarının havaalanında sınır muhafız hizmetine artık ihtiyaç duymadığını bildirdi ve elbette Rus tarafına teşekkür etti" dedi.

Rus birliğinin ayrılma talebinin yalnızca havaalanında görev yapanlar için geçerli olduğunu, Rus askerlerinin Ermenistan'ın Türkiye ve İran sınırındaki mevzilerini terk etmesi yönünde şu anda bir planın bulunmadığını sözlerine ekledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN