FBI ‘Kovid-19 laboratuvardan sızdı’ diyor

FBI ‘Kovid-19 laboratuvardan sızdı’ diyor

Dünya genelinde büyük bir krize neden olan Kovid-19’un kaynağı ortaya çıktı. FBI Direktörü, yapılan araştırmaların virüsün Çin’in Vuhan kentinde bulunan bir laboratuvardan sızdığını gösterdiğini söyledi.

FBI Direktörü Christopher Wray, ajansın Çin'in Vuhan kentindeki bir laboratuvardan sızan virüsün dünyayı kasıp kavuran koronavirüs (Kovid-19) pandemisine neden olduğunu belirterek "FBI, bir süredir salgının kaynağının büyük olasılıkla Vuhan'daki bir laboratuvar olduğunu değerlendiriyor" ifadelerinde bulundu.

DİĞER YETKİLİLERLE TERS DÜŞÜYOR

İstihbarat ajansından üst düzey ismin yorumları, geçtiğimiz günlerde ABD Enerji Bakanlığı'nın pandeminin Çin'deki bir laboratuvar sızıntısından kaynaklandığını düşük olarak değerlendirdiği bir haberin ardından geldi.

Wall Street Journal’da yayınlanan bir haberde, ABD’li yetkililerin pandeminin muhtemelen doğal bir bulaşmanın sonucu olduğunu düşündüğü aktarılırken, Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Sözcüsü John Kirby, ABD hükümetinin pandeminin kökenleri konusunda kesin bir sonuca ve fikir birliğine varmadığını söyledi.

‘ENGELLEMEK İÇİN ELİNDEN GELENİ YAPIYOR’

Öte yandan, Çin Dışişleri Bakanlığı, bir laboratuvar sızıntısından ziyade pandeminin doğal bir şekilde başladığını gösteren Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ve Çin’in beraber hazırladığı rapora atıfta bulundu.

Fox News'e konuşan Wray, teşkilatın değerlendirmesinin pek çok detayını gizli olduğu için paylaşamayacağını ekleyerek Çin hükümetini, ABD ve diğerlerinin salgının kökenleri hakkında daha fazla bilgi edinme çabalarını "engellemek ve şaşırtmak için elinden geleni yapmakla" suçladı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN