Fenomenlere kripto cezası

Fenomenlere kripto cezası

Aralarında Hollywood yıldızı Lindsay Lohan’ın da bulunduğu sekiz fenomen, Borsa Komisyonu tarafından yasa dışı bir kripto para dolandırıcılığına karışmakla suçlandı. Fenomenlerin, kendilerine para ödendiğini açıklamadan, iki kripto paranın reklamını yapmak için sosyal platformlarını kullandığı belirtildi.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) aralarında Lindsay Lohan ve Jake Paul’ün de sekiz ünlüyü, yasa dışı olarak iki kripto paranın reklamını yapmakla suçladı. Komisyon, bu kişilerin kripto para şirketlerinden para aldıklarını açıklamadan, sosyal medya hesaplarında TRX ve BTT’nin reklamını yaptığını söylüyor.

Lohan ve Paul dahil ünlülerden altısı suçlu olduklarını kabul etmeden toplam 400 bin dolar ceza ödemeyi kabul ederek komisyonla anlaştı. Diğer altı ünlü isim arasında, Amerikan popüler kültüründe tanınan Soulja Boy, Austin Mahone, Kendra Lust, Ne-Yo ve Aliaune Thiam yer alıyor. 8.4 milyon Twitter takipçisi olan aktris Lindsay Lohan, bir paylaşımında takipçilerine bu kripto para firmalarına yatırım yapma çağrısında bulundu. İkamet adresi olarak Dubai’yi gösteren Lohan’ın toplamda 40 bin dolar ödediği kaydediliyor.

YouTuber Jake Paul’a ise 100 bin dolarlık ceza kesildiği kaydediliyor. Kripto para piyasası Kasım ayında FTX’in çöküşüyle büyük bir darbe aldı. ABD Merkez Bankası, Federal Mevduat Sigorta Kurumu ve Mali Kurumlar Denetleme Bürosu’ndan yapılan ortak açıklamalarda, bankaların kripto para faaliyetlerinin yakından izlendiği vurgulanıyor.

Kripto yatırımcısı ve Karayip adası Grenada’nın diplomatı Justin Sun, iki tokenin ticaret faaliyetini manipüle ederek “yıkama ticareti” olarak bilinen bir suçta aktif olarak alınıp satılıyormuş gibi göstermekle suçlanıyor. .

Alibaba’nın kurucusu Jack Ma’nın Çin doğumlu çırağı Sun, bir zamanlar yatırımcı Warren Buffett ile akşam yemeği yemek için 4,6 milyon dolar ödemesiyle de biliniyor. SEC Başkanı Gary Gensler, “Bu vaka, yatırımcıların kripto varlık menkul kıymetleri konusunda karşı karşıya kaldıkları yüksek riski bir kez daha gösteriyor” dedi.

En çok 2004 yapımı Mean Girls filmindeki rolüyle tanınan Lindsay Lohan, takipçilerini kripto paraya yatırım yapmaya çağıran bir mesaj yayınladığında Twitter'da 8.4 milyon takipçiye sahipti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN