Fidan Brüksel'de 'Filistin' toplantısına katılacak

Fidan Brüksel'de 'Filistin' toplantısına katılacak

Dışişleri Bakanı Fidan, yarın(26 Mayıs Cumartesi) Brüksel'de gerçekleşmesi beklenen, Filistin'in tanınması dahil olmak üzere iki devletli çözümün uygulanması konulu Bakanlar düzeyindeki toplantıya katılması planlanıyor.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın, yarın Brüksel'de Norveç ve Suudi Arabistan'ın ev sahipliğinde düzenlenecek Filistin konulu toplantıya katılarak, iki devletli çözüm temelinde Filistin Devleti'nin kurulmasına yönelik çabaları ele alacak.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, "Sayın Bakanımız, Filistin konulu toplantılara katılmak üzere 26 Mayıs 2024 tarihinde Brüksel’i ziyaret edecektir. Toplantılarda, Gazze’deki son gelişmeler ve insani durumun yanısıra, Filistin devletinin daha fazla ülke tarafından tanınmasına yönelik çabalar ele alınacaktır. Sayın Bakanımız, ziyaret kapsamında ikili görüşmeler de gerçekleştirecektir" denildi.

Bakanlar düzeyindeki toplantı, 29 Nisan 2024 tarihinde Riyad'daki toplantının takibi kapsamında düzenlenecek.

Son bir aylık sürede Barbados, Trinidad ve Tobago, Jamaika, Bahamalar Filistin'i tanıdığını açıklarken, İspanya, Norveç ve İrlanda da tanıyacağını duyurmuştu. Yetkili, Türkiye'nin henüz Filistin Devleti'ni tanımayan ülkelere tanıma çağrısında bulunduğunu anımsatarak, "Bu toplantı da iki devletli çözüme verdiğimiz güçlü desteğin vurgulanması açısından uygun bir platform teşkil etmektedir" ifadesini kullandı.

FİLİSTİN BAŞBAKANI MUSTAFA, ULUSLARARASI PARTNERLER TOPLANTISI'NDA SUNUM YAPACAK

Brüksel'de ayrıca Filistin'e yardımlarını devam ettiren partnerlerin Filistin Başbakanı Muhammed Mustafa ile bir araya geleceği Uluslararası Partnerler Toplantısı da düzenlenecek. Bakan Fidan'ın da katılacağı toplantıda, Filistin Başbakanı Mustafa, hükümetinin öncelikleri ve planlarına dair sunum yapacak ve Filistin'in karşı karşıya kaldığı sınamalara ilişkin beklentilerini gündeme getirecek.

Yeni Filistin hükümetinin önceliklerinin ana hatlarıyla Gazze'de acil ve kalıcı ateşkesin tesisi ile insani yardımların ulaştırılması ve Gazze'nin yeniden imarı, reform gündemi, ekonomik ve mali istikrar olduğunu aktaran yetkili, Türkiye'nin Gazze'ye en fazla insani yardım sağlayan ülkelerden biri olduğunu anımsattı. Yetkili, "Ülkemiz siyasi olarak da Filistin’e her platformda destek vermekte, Filistinliler arası birlik çabalarını da teşvik etmektedir. Ülkemiz bu çabalarını sürdürecektir" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN