Finnair grev nedeniyle 550 uçuşu iptal edecek

Finnair grev nedeniyle 550 uçuşu iptal edecek

Finlandiya'nın ulusal havayolu şirketi Finnair sendikaların 1 ve 2 Şubat'ta Finlandiya hükümetine karşı düzenleyeceği grevle ilgili açıklamada bulundu. Yapılan açıklamada grev nedeniyle bu hafta yaklaşık 550 uçuşun iptal edilmesini beklediği belirtildi.

Finlandiya'nın ulusal havayolu şirketi Finnair bugün yaptığı açıklamada, sendikaların 1 ve 2 Şubat'ta Finlandiya hükümetine karşı düzenlediği grev nedeniyle bu hafta yaklaşık 550 uçuşun iptal edilmesini beklediğini söyledi.

Reuters'ta yer alan habere göre şirket tarafından yapılan açıklamada, "Siyasi grevin Helsinki Havaalanı operasyonları ve Finnair'in uçuş operasyonları üzerinde önemli bir etkisi olacak" denildi.

Finnair, yarından itibaren uçuş iptallerini sistemlerine uygulayacağını ve müşterilere alternatif rotalar sunulacağını da sözlerine ekledi.

Finlandiya sendikaları son aylarda sağcı hükümetin merkezi pazarlıklar yerine yerel iş anlaşmalarını tercih etmesini, siyasi grevleri sınırlama ve iş sözleşmelerinin feshedilmesini kolaylaştırma planını protesto ediyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN