Fransa: Ukrayna'da iki Fransız yardım görevlisi öldü

Fransa: Ukrayna'da iki Fransız yardım görevlisi öldü

Fransa Dışişleri Bakanı Stephane Sejourne bugün yaptığı açıklamada, bölge valisi ve diğer yetkililerin raporlarını doğruladı. Yetkililer, Ukrayna'nın güneyindeki Herson bölgesine düzenlenen Rus insansız hava aracı saldırısında iki Fransız gönüllü yardım görevlisinin öldürüldüğünü söyledi.

Rusya'nın Ukrayna yönelik saldırıları devam ederken, Fransa'dan saldırılarla ilgili bir açıklama geldi.

Fransa Dışişleri Bakanı Stephane Sejourne bugün yaptığı açıklamada, bölge valisi ve diğer yetkililerin raporlarını doğrulayarak, Ukrayna'nın güneyindeki Herson bölgesine düzenlenen Rus insansız hava aracı saldırısında iki Fransız gönüllü yardım görevlisinin öldürüldüğünü söyledi.

Sejourne, sosyal medyadaki gönderisinde, "Rus barbarlığı Ukrayna'daki sivilleri hedef aldı. İki Fransız yardım görevlisi, Ukrayna halkıyla ilişkilerinin bedelini hayatlarıyla ödedi" dedi. Rusya'nın "suçlarının hesabını vermek zorunda kalacağını" da sözlerine ekledi.

Herson Valisi Oleksandr Prokudin dün Telegram mesajlaşma uygulaması aracılığıyla, Rusya'nın Herson'daki Dnipro Nehri'nin batı yakasındaki Beryslav kasabasına düzenlediği saldırıda iki Fransız vatandaşının öldüğünü ve üç yabancının da yaralandığını söylemişti.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada ölümleri 'korkakça ve utanç verici bir eylem' olarak nitelendirdi ve diğer uluslara yardım etmeye çalışan tüm gönüllülere desteğini ifade etti.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ise başsağlığı diledi ve yaralılara acil şifalar diledi. Yaptığı açıklamada, "Rus terörü sınır veya kurbanların milliyeti tanımıyor. Cesur Fransız yardım çalışanları insanlara yardım etti ve biz onların insanlığı için her zaman minnettar olacağız" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN