Fransa ve Almanya arasında 24 yıl sonra bir ilk: Önce görüştüler sonra langırt oynadılar

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, 24 yıl sonra Almanya'yı ziyaret eden ilk Fransız Cumhurbaşkanı oldu. Macron ve Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier'in langırt oynadığı anlar sosyal medyada viral oldu.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, 24 yıl aradan sonra bir Fransız cumhurbaşkanının gerçekleştirdiği tarihi ziyarette Berlin'de Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier ile bir araya geldi. Üç günlük resmi ziyaret sırasında iki liderin langırt oynadığı anlar sosyal medyada büyük ilgi gördü.

LANGIRT REKABETİ SOSYAL MEDYADA GÜNDEM OLDU

Berlin'de düzenlenen görüşmeler sırasında Macron ve Steinmeier, dostane bir langırt maçında karşı karşıya geldi. Macron, X platformunda yaptığı paylaşımda, maçın 1-1 beraberlikle sonuçlandığını belirtti ve "Bu seferlik... Almanya'nın muhteşem bir şekilde organize edeceği Euro 2024'ü dört gözle bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

İKİLİ İLİŞKİLER VE KÜRESEL GELİŞMELER MASADA

European Newsroom'da yer alan habere göre; Macron ve Steinmeier, görüşmelerde ikili ilişkilerin yanı sıra bölgesel ve küresel gelişmeleri de ele aldı. Özellikle Ukrayna'daki Rus işgali, Gazze'deki çatışmalar ve ABD'deki yaklaşan başkanlık seçimi gibi kritik konular gündemdeydi. Macron, bu ziyaretin Avrupa için çok önemli bir dönemde gerçekleştiğini vurguladı ve "Avrupa olarak emperyalist arzuların karşısında durmamız gerekiyor, bu Fransız-Alman ilişkilerini güçlendirmemiz gerektiğini gösteriyor" dedi.

ALMANYA VE FRANSA'NIN ORTAK ÇALIŞMA VURGUSU

Steinmeier, iki ülkenin birlikte çalışması halinde Avrupa'nın karşı karşıya olduğu jeopolitik sorunların üstesinden gelebileceğini ifade etti. Özellikle Ukrayna savaşı, Gazze çatışmaları ve ABD seçimleri gibi konularda Almanya ve Fransa'nın ortak hareket etmesinin önemine dikkat çekti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN