Fransa’da aşırı sağcı gösterilere yasak

Fransa’da aşırı sağcı gösterilere yasak

Fransa’da dört çocuk ve iki yetişkinin bıçakla yaralandığı saldırı sonrasında aşırı sağcıların planladığı gösterilere ‘şiddet olayları çıkabileceği’ gerekçesiyle izin verilmedi.

Fransa’nın Annecy kentinde önceki gün bir parkta düzenlenen, dördü çocuk altı kişinin yaralandığı bıçaklı saldırının ardından başlatılan soruşturma sürüyor. Annecy Savcısı Line Bonnet-Mathis, Annecy’de parktaki dört çocukla yanlarındaki iki yetişkini bıçaklayan ve olay sonrasında gözaltına alınan Suriye asıllı saldırganın akşam saatlerinde sorgulandığını duyurdu.

Savcı, saldırganın olay sırasında alkol ya da uyuşturucunun etkisinde olmadığını söyleyerek, “Saldırıyı neden düzenlediğini öğrenmeye çalışıyoruz” dedi. Fransız yetkililer, saldırının ‘terör bağlantılı’ olduğuna yönelik henüz bir veriye ulaşılmadığını duyurdu. Le Parisien gazetesi zanlının karakolda ‘ağır bir histeri nöbeti geçirdiğini’ yazdı.

Zanlının yaraladığı yaşları 22 ay ile 3 yaş arasında değişen dört çocuk ile iki yetişkinin Cenevre ve Grenoble’deki hastanelerde tedavisi sürüyor. Altı yaralıdan üçünün durumu ağır. Yaralanan iki çocuğun Hollanda ve İngiltere vatandaşı olduğu ve tatil için Annecy’de bulunduğu açıklandı.

Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron saldırıda yaralananları dün ziyaret etti. Bıçaklı saldırı Fransa’da geniş yankı bulurken aşırı sağcılar olay sonrasında ülkeye göçün sınırlandırılması çağrılarını yineledi. Aşırı sağcıların Annecy’de yapmak istediği gösteriler yasaklandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN