Fransız siyasetçi Melenchon’dan ‘Gazze’ açıklaması: İşgalci İsrail’in meşru müdafaa hakkı yok

Fransız siyasetçi Melenchon’dan ‘Gazze’ açıklaması: İşgalci İsrail’in meşru müdafaa hakkı yok

İsrail’in Filistinlilere karşı başlattığı katliam aylardır devam ederken, Fransa'nın eski cumhurbaşkanı adayı Melenchon, Gazze'de işgalci konumunda olması nedeniyle, İsrail'in uluslararası hukuka göre "meşru müdafaa hakkı" olmadığını söyledi.

Fransa'da eski cumhurbaşkanı adayı Jean-Luc Melenchon, İsrail'in Gazze'de işgalci konumunda olması nedeniyle uluslararası hukuka göre "meşru müdafaa hakkı" olmadığını kaydetti.

Youtube kanalından yayımladığı "Fransa ve Dünyada Siyasi Zaman" başlıklı konferansta, İsrail'in Gazze'deki saldırılarına ele alan Melenchon, Gazze'de ateşkes sağlandığı takdirde bunun Lübnan'ın güneyinde ve Kızıldeniz'de de etkili olacağını söyleyerek İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, ülkesinin Gazze'deki saldırılarını "meşru müdafaa" olarak tanımladığını anımsattı.

‘BM SOYKIRIM KARARINI UYGULAMAK ZORUNDA’

Melenchon, "İsrail'in Gazze'de işgalci konumunda olması dolayısıyla uluslararası hukuka göre meşru müdafaa hakkı olmadığı" değerlendirmesinde bulundu. Fransız siyasetçi, Güney Afrika'nın Uluslararası Adalet Divanında (UAD) İsrail'e karşı açtığı "soykırım" davasında çıkacak olan kararı, Birleşmiş Milletler (BM) yetkililerinin uygulamakla mükellef olduğunu belirtti.

Soykırım suçunu tanımlayan 5 noktadan 4'ünün Gazze'de yaşandığına söyleyen Melenchon, bölgede etnik veya dini nedenlerden ötürü cinayetlerin yaşandığına, insanların fiziksel ve ruhsal bütünlüğüne ciddi zarar verildiğine, Gazzelilerin, bir halkın kısmen veya tamamen yok edilmesine neden olabilecek yaşam koşullarına tabi olduğuna ve doğumların engellendiğine dikkati çekti.

Melenchon, Gazze'de binlerce savunmasız insanın katledildiğini, yerinden edildiğini, hastanelerin ve okulların bombalandığını kaydederek "Herhangi bir durumda işlenen herhangi bir suç, soykırımı meşrulaştıramaz" diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN