Gazzeli küçük kız dünyaya sitem etti: Filistinli çocuklar roket altında, dünya yılbaşını kutluyor

İsrail güçleri Gazze'yi 87 gündür bombalarken dünyanın dört bir yanında gökyüzü 2024 yılı kutlamaları nedeniyle havai fişekler ve ışık şovlarıyla renklendi. Gazzeli küçük kız Houria Abu Issa dünyaya sitem ederek "Filistinli çocuklar roket altında yaşarken, dünya yılbaşını kutlamalar ve havai fişeklerle, mutlu bir atmosferde kutluyor" dedi.

Gazze Şeridi'nde gökyüzü yere düşen bombaların ışığıyla aydınlandı.Yılın ilk gününde de İsrail ordusunun saldırıları sürerken, Gazze Şeridi’nin merkezindeki Maghazi Mülteci Kampı’nda yaşayan Filistinliler, yeni yıl için dileklerini söyledi.

Kampta yaşayan Gazzeli bir kadın, “Geçtiğimiz yıl savaş, bombalama, yerinden edilme, bir yerden bir yere kaçma ve güvenli bir yer arayışıyla çok zor geçti” dedi.

Allah’ın Filistin’i korumasını ve güçlendirmesini isteyen Gazzeli bir anne, “Yeni yılın iyi bir yıl olmasını, savaşın sona ermesini ve Filistin halkının bileşmesini diliyorum” şeklinde konuştu.

Kampta yaşayan Gazzeli küçük bir çocuk, “Geçen yıl bombardımana maruz kaldık. Füzeler yüzünden evimizden kaçtık. Güvenli bir yer aramak için Maghazi Kampı’na kaçtık. Umarım savaş sona erer ve evlerimize sağ salim döneriz” ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN