Euro-Med'den 'Gazze' değerlendirmesi: İsrail açlık silahını kullanıyor

Euro-Med'den 'Gazze' değerlendirmesi: İsrail açlık silahını kullanıyor

İsrail güçleri 7 Ekim tarihinden bu yana Gazze'deki sivilleri öldürüyor, yaşamaya çalışan insanlar içinde Refah Sınır Kapısı'ndan gelen yardımları engelliyor. Akdeniz İnsan Hakları İzleme Örgütü (Euro-Med) de İsrail'in kullandığı 'açlık politikasının' Gazze sakinlerini gıda güvensizliği ile karşı karşıya bıraktığını, bunun da hastalıkların yayılması riskini artırdığını belirtti.

Cenevre merkezli Euro-Med, İsrail'in Gazze'ye insani yardımın genişletilmesine ilişkin Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde kabul edilen 2720 sayılı kararına ve İsrail'in Gazze Şeridi'nde uyguladığı "açlık politikasına" ilişkin yazılı açıklama yaptı.

İsrail'in açlık silahını eşi benzeri görülmemiş şekilde kullandığını söyleyen yetkililer, "Gıda güvensizliği nedeniyle hastalıkların yayılması tehdidi oluşuyor. İsrail ise açlık politikasını sürdürmekte ısrar ediyor" ifadelerine yer verildi.

Euro-Med, Gazze'deki insani krizin etkilerini belirlemek amacıyla bin 200 kişilik bir örneklemle gerçekleştirdiği analitik çalışmanın sonuçlarını 19 Aralık'ta yayımlamıştı.

Sonuçlar, çalışma örnekleminin yüzde 71'inden fazlasının şiddetli düzeyde açlıktan, yüzde 98'inin yetersiz gıda tüketiminden muzdarip olduğunu, yaklaşık yüzde 64'ünün ise açlıklarını gidermek için ot, meyve, olgunlaşmamış yiyecekler ve son kullanma tarihi geçmiş ürünler tükettiklerini gösteriyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN