Gine'de askeri yönetim karşıtı gösteri kanlı bitti: 4 kişi öldü

Gine'de askeri yönetim karşıtı gösteri kanlı bitti: 4 kişi öldü

Gine'de, 2021'de gerçekleşen askeri darbenin yıl dönümünde gösteri düzenlendi. Göstericiler ve güvenlik güçleri arasında çıkan arbede sonucunda dört kişinin hayatını kaybettiği açıklandı.

Gine'de, 2021'de gerçekleşen askeri darbenin yıl dönümünde muhalifler tarafından düzenlenen gösterilerde dört kişi hayatını kaybetti. Muhalif gruplar, askerin yönetimi bir an evvel sivillere bırakması çağrısı yapmış ancak güvenlik güçleriyle eylemciler arasında arbede yaşanmıştı. Geçiş hükümeti, Mayıs 2022'de tüm gösterileri yasaklamıştı. Muhalif gruplar, Haziran 2022'den bu yana düzenledikleri gösterilerde 30 kişinin öldürüldüğünü belirtiyor.

GİNE'DE YAŞANAN DARBE

Gine'de 84 yaşındaki Alpha Conde, 2010'dan 2021'e kadar cumhurbaşkanlığı görevini yürütmüş ve demokratik yollarla seçilen ilk cumhurbaşkanı olarak tarihe geçmişti. Ancak, üst üste 2 dönemden fazla cumhurbaşkanı adayı olmasına engel olan anayasa maddesi değiştirilerek, Conde Ekim 2020'de 3'üncü dönemine seçilmişti.

Fakat 5 Eylül 2021'de Yarbay Mamady Doumbouya tarafından gerçekleştirilen darbe sonrası görevden alınmıştı. Doumbouya, 1 Ekim 2021'de düzenlenen törenle geçiş sürecinin cumhurbaşkanı olarak yemin etmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN