Görevinden istifa etmişti… Tartışmalı federasyon başkanı Rubiales hakim karşısına çıktı

Görevinden istifa etmişti… Tartışmalı federasyon başkanı Rubiales hakim karşısına çıktı

Haftalardır dünya gündeminden düşmeyen İspanya’nın eski futbol federasyonu başkanı Luis Rubiales, kadın futbolcu Jennifer Hermoso'yu öpmesi olayında zorlama olduğu suçlamalarıyla hakkında açılan soruşturma kapsamında ifade verdi.

Kadınlar Dünya Kupası’nı kazanan İspanya’nın yıldız oyuncusu Jennifer Hermoso'yu ‘zorla’ dudağından öpen Eski İspanya Futbol Federasyonu (RFEF) Başkanı Luis Rubiales, cinsel istismar ve zorlama suçlamalarıyla başkent Madrid'deki Ulusal Mahkeme'de ifade verdi.

POLEMİKLER SÜRÜYOR

İspanya'da "Rubiales olayı" olarak adlandırılan polemikler, eski RFEF Başkanı'nın 10 Eylül'de açıkladığı istifa kararına rağmen devam ederken, bu kez yargı süreci başlatıldı. Ulusal Mahkeme kaynaklarından basına verilen bilgilerde, yaklaşık 50 dakika süren soruşturmaya, İspanya'nın ünlü kadın avukatlarından Olga Tubau ile birlikte giden Rubiales, söz konusu olayın Hermoso'nun rızasıyla gerçekleştiğini söyledi.

Savcılık ve suçlamayı yapan avukat ise soruşturmayı yürüten hakimden, Rubailes'in, futbolcu Hermoso'dan en az 500 metre uzak durmasını ve 15 günde bir hakim karşısında ifade vermesini talep etti. Gerek İspanya gerekse uluslararası kamuoyunda takip edilen olayda, Rubiales'in mahkemeye giriş ve çıkışını görüntülemek için çok sayıda basın mensubunun olması da dikkat çekti.

OYUNCULARDAN ‘MAÇA ÇIKMAYIZ’ AÇIKLAMASI

Diğer yandan RFEF içinde yaşanan tartışmalar da devam ediyor. Kadınlar futbolda son dünya şampiyonu olan İspanya Milli Takımı'ndaki 23 futbolcu, yaklaşık 30 kadar bazı kadın futbolcuların da desteğini alarak, UEFA Kadın Uluslar Ligi maçları dolayısıyla bugün açıklanacak aday kadroya çağrılmaları halinde kampa katılmayacaklarını açıkladı.

RFEF'e bir mektup göndererek sorunlarını ileten İspanyol kadın futbolcular, Rubiales'in istifasının ve Kadın Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Jorge Vilda'nın görevden alınmasının yeterli olmadığını savunarak, "kurumsal değişiklik" istedi.

Kadroya çağrılmalarına rağmen milli takım kampına katılmamaları halinde para cezası alma olasılıkları olan futbolcuların, Vilda'nın geçmişte yardımcı antrenörü olan ve kısa süre önce milli takımın başına getirilen Montse Tome'yi istemedikleri iddia ediliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN