Futbolcuyu dudağından öpmüştü: Annesi açlık grevine başladı

Futbolcuyu dudağından öpmüştü: Annesi açlık grevine başladı

Dünya Kupası’nı kazanan İspanya Kadın Futbol Takımı’ndan bir kadın futbolcuyu dudağından öpen İspanya Futbol Federasyonu Başkanı Luis Rubiales’in annesi Angeles Bejar, oğlu için açlık grevine başladı.

İspanya Kadın Futbol Takımı’nın Dünya Kupası’nı kazanmasından sonra, takımın forvet oyuncusu Jenni Hormoso’yu dudaklarından öpen 46 yaşındaki Rubiales büyük tepki görmüştü.

ANNESİ TEPKİLERDEN SONRA AÇLIK GREVİNE BAŞLADI

BBC Türkçe’nin haberine göre Rubiales’in annesi, kendisini Motril’deki bir kiliseye kapattı. İspanyol Haber Ajansı EFE’ye konuşan Bejar, ‘ucu açık açlık grevinin, gece-gündüz süreceğini’ söyledi.

33 yaşındaki Hormoso, 20 Ağustos’ta Sydney’de yapılan törende dudaklarından öpülmesinin rızaya dayalı olmadığını açıklamıştı. Luis Rubiales istifa etmeyeceğini söylemiş ancak FIFA cumartesi Rubiales’i açığa almıştı.

‘BU TEPKİLERİ HAK ETMİYOR OĞLUM’

Anne Bejar “Hak etmediği halde oğluma karşı insanlık dışı ve kanlı bir av yürütülüyor” dedi. Ailenin sözcülüğünü yürüten kuzen Vanessa Ruiz, “Medya bizi taciz etmeyi bırakmıyor. Evimizden çıkamıyoruz. Bizi serbest bırakmalarını ve Jenni için doğruyu söylemelerini istiyoruz. Bu adil değil” dedi.

İspanya hükümeti de ülkenin spor mahkemesi TAD’dan Rubiales’i açığa almasını istedi. Konu bugünkü toplantıda ele alınacak.

FIFA da Rubiales’in açığa alınması kararında Rubiales’in, İspanya Futbol Federasyonu yetkililerinin ve çalışanlarının Hermoso’yla temas kurmamaları talimatı verdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN