Seferberlikten kaçış devam ediyor: Gürcistan sınırına Rus akını

Seferberlikten kaçış devam ediyor: Gürcistan sınırına Rus akını

Rus vatandaşları ülkelerindeki kısmi seferberlik ilanının ardından ülkeyi terk etmeye devam ediyor. Seferberlikten kaçan Rusların rotasından biri de Gürcistan oldu. Son bir haftada Rusya'dan Gürcistan'a giren Rus vatandaşların sayısı yüzde 45 arttı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 21 Eylül'de kısmi seferberlik ilan etmiş; Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu da kısmi seferberlik kapsamında toplam 300 bin yedek askerin göreve çağrılacağını bildirmişti. Seferberlik ilanı üzerine Rus vatandaşlar Gürcistan sınırına akın akın gitmeye devam ediyor.

g2.jpg

Özelikle Rusya'nın Kuzey Osetya'daki Vadikavkaz şehri ile Gürcistan sınırı arasında oluşan araç trafiğinin yol açtığı gecikmelerden dolayı uzayan yolculuğun ardından Gürcistan'a geçen bazı Rus vatandaşları, gönüllülerin Kazbegi sınır kapısında kurduğu insani yardım noktasında yemek, çay ve kahve almak için sıraya giriyor.

g.jpg

GÜRCİSTAN'A GİRİŞ YÜZDE 45 ARTTI

Geçtiğimiz hafta Rusya'dan Gürcistan'a 78 bin 742 kişi giriş yaparken İçişleri Bakanı Vakhtang Gomelauri yaptığı açıklamada, son bir haftada Rusya'dan Gürcistan'a giren Rus vatandaşların sayısının yüzde 40-45 arttığını bildirdi.

BEYAZ EŞYA TAŞIYORLAR

Yürüyerek geçişlerin son bir gün içerisinde oldukça azaldığı, Rus vatandaşlarının daha çok özel araç, minibüs ve otobüsler ile geldiği görüldü. Rusya'dan Gürcistan'a geçenlerden çoğunun, araçlarında çok sayıda bavul ve beyaz eşya taşımaları da dikkati çekti.

g1.jpg

MUHALEFETTEN RUS GÖÇÜNE TEPKİ

Öte yandan Gürcistan'daki bazı muhalefet partilerinin temsilcileri ise Rusya'nın Gürcistan topraklarının yüzde 20'sini işgal ettiğini hatırlatarak Rus vatandaşlarının ülkeye akın etmesine tepki gösterdi. Muhalefet, hükümeti Rusya'dan ülkeye girenlere kısıtlamalar getirmeye davet etti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN