Hamas: İsrail'in Refah'a kara saldırısı rehine takasını bitirir

Hamas: İsrail'in Refah'a kara saldırısı rehine takasını bitirir

Hamas, İsrail'in Gazze'nin güneyinde sivillerin sığındığı Refah kentine saldırması halinde rehine takasını baltalayacağını açıkladı.

Hamas'ın İsrail'e karşı başlattığı 'Aksa Tufanı' operasyonunun ardından İsrail'in Gazze'ye yönelik hava saldırıları 5. ayında devam ederken İsrail Başbakanı Netanyahu, Hamas'ın her biri 45 gün sürecek üç aşamalı esir takası ve ateşkes önerisini reddetti. Netanyahu, Gazze'de yerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı Refah bölgesine saldırı hazırlığı için orduya talimat vermişti.

Hamas ise bugün yaptığı açıklamada, Refah saldırılarına karşı İsrail'e "rehine" uyarısı yaptı.

Aksa TV'nin bildirdiğine göre Filistinli örgüt Hamas, Gazze'nin güneyindeki Refah'a yönelik herhangi bir İsrail kara saldırısının rehine takasını suya düşüreceğini söyledi.

Filistin Sağlık Bakanlığı da bugün yaptığı açıklamada, İsrail'in Gazze'ye yönelik 7 Ekim'den bu yana süren saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısı 28 bin 176'ya yükseldiğini duyurdu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN