Hamas: Nasır Hastanesi'ndekiler felaketle karşı karşıya

Hamas: Nasır Hastanesi'ndekiler felaketle karşı karşıya

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin Han Yunus kentinde bulunan Nasır Hastanesi'ni iki haftadır kuşatma altında tutmaya devam ediyor. Hamas tarafından yapılan son açıklamada, İsrail'in yardım ulaşmasını engellediği hastanedeki yaralılar, sağlık ekipleri ve sığınmacıların insani bir felaketle karşı karşıya olduğu ifade edildi. Hastanede bulunanların ilaç ve gıdaya ulaşamadığı belirtilen açıklamada, Filistinlilerin keskin nişancılar tarafından öldürüldüğü bilgisi de aktarıldı.

İsrail'in saldırılarının 131 gündür devam ettiği Gazze Şeridi'nin Han Yunus kentindeki Nasır Hastanesi'nde İsrail ordusunun kuşatması iki haftadır sürüyor.

Hamas'ın Telegram hesabından yapılan açıklamada, İsrail'in kuşattığı ve yardım ulaşmasını engellediği Nasır Hastanesi'nde yaralılar, sağlık ekipleri ve sığınmacıların insani bir felaketle karşı karşıya olduğu ifade edildi.

'KESKİN NİŞANCILAR FİLİSTİNLİLERİ ÖLDÜRDÜ'

Hastanede bulunanların ilaç ve gıdaya ulaşamadığı belirtilen açıklamada, bunun yanı sıra hastanedekilerin İsrail güçlerince doğrudan hedef alındıkları, çevrede keskin nişancıların konuşlandığı ve bazı Filistinlilerin öldürüldüğü belirtildi.

Birleşmiş Milletler'den (BM) ve ilgili tüm uluslararası kuruluşlardan İsrail'in hastaneyi işgalini engellemek için acil harekete geçmesi istenen açıklamada, İsrail'in saldırılardan kaçacak yeri olmayan sağlık ekipleri, hastalar ve sığınmacılara yönelik korkunç katliamlarının önlenmesi çağrısında bulunuldu.

NE OLMUŞTU?

İsrail ordusu, Filistinlilerin sığındığı Han Yunus'taki Nasır Hastanesi'nin dün boşaltmasını istemişti.

İsrail askerleri bugün Nasır Hastanesi'ne sığınan binlerce Filistinliyi silah zoruyla tahliye etmiş, yerel medyada "askerlerin hastaneyi işgale hazırlandığı" yönünde haberler yer almıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN